Samsun Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın mı? Esnaf ne düşünüyor? İşte cevabı

Samsun Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın mı? Esnaf ne düşünüyor? İşte cevabı

Samsunsonhaber.com olarak, 2014 yılında trafiğe kapatılan Samsun Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılması yönünde esnafın düşüncelerini aldık. Peki Samsun Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın mı? Esnaf ne düşünüyor? İşte cevabı...

2014 yılındaSamsun'un İlkadım ilçesinde bulunanİstiklal Caddesi esnafı tarafından iş yapamıyoruz gerekçesiyle cadde, dönemin Samsun Büyükşehir Belediye BaşkanıYusuf Ziya Yılmaz tarafından kapatılmıştı. 2014 yılında trafiğe kapatılanSamsun Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılması yönünde esnafın düşünceleri neler? Samsunsonhaber.com Çiftlik Caddesi esnafının düşüncelerini aldık. Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın mı? Açılmasın mı?


ESNAF NE DİYORSA O OLACAK

Çiftlik Caddesin'nde uzun yıllardan esnaflık yapan Murat Taşkoparan;'' Ben Çiftlik Caddesi trafiğe açılsın istiyorum. Bu referandumun nasıl yapılacağına dair bir bilgimiz yok yani sandık yöntemi mi yoksa anlet çalışması şeklinde mi olacak ona dair bir bilgi gelmedi bize henüz. Esnaf ne diyorsa o olacak. Burada en son sorulacak kişi oturanlar olması lazım çünkü işi yapan esnaf.Şu Çiftlik Caddesi'nde 200 tane esnaf varsa 150'si açılsın der yani. Trafik işlemiyor insanlar gelecek arabasını park edecek, arabadan inip alışverişini yapacak. İnsanlar şuan da AVM'lere yöneldi. Otarparkı var, sıcak kışın zaten bitti buralar'' açıklamasında bulundu.


TRAFİĞE AÇILIRSA SATIŞLAR DÜŞER

Cadde de esnaflık yapan Nail İskender; '' Belediyeden bir anket çalışması yapılıyor. Bize de soruluyor gelip görüş alıyorlar esnaf olarak. Ben tecrübe olarak söylim yani trafiğe açıldığı zaman, alışveriş olarak daha da düşer burası. Trafik olduğu zaman burada park sorunu da olacak. İnsanların arabasını park edip bir alışverişe girmesi daha zor. Ama yaya geçen insaların her tarafa uğraması daha yüksek. Bu bizim için değil müşteri için de çok önemli.Arabayla durmak istediğiniz bir yerde durup alışveriş de yapamazsınız. Bunun çözümü park sorunuyla olmaz. Bizim insanlarımız şuna alışmış, herkes alışveriş yapacağı dükkanın önünde durmak istiyor..Ben şahsım adına söylim. Benim burada işletmem var . Ben arabamı buraya park etmek isterim. Genelde bu Türkiye'nin her yerinde aynıdır. O zaman da olmuyor tabi. Mümkün olduğunca arabalar dışarıda ve insanların daha rahat gezmesi lazım. Trafik olduğu zaman, böyle bir şey pek mümkün olmayacak. Korna sesinden kimse geçemeyecek, birbiriyle tartışmalar başlayacak. Ama şuan caddenin başından sonuna kadar her insan rahatlıkla gezebiliyor'' dedi.


OTOPARK SORUNUNU ÇÖZSÜNLER

Bir başka esnaf Şevket Kocabıyık ise ;Esnaf olarak bize şuan da referandumun nasıl yapılacağına dair bir şey denilmedi, görüşülmedi.Ben açılmasını istemiyorum. Açılmasın yani böyle daha iyi. Açılsada bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Caddeyi güzelleştirsinler farklılık yapsınlar . Otopark sorununu çözsünler . Bu şekilde satışlarımız fazla olabilir belki ama açılınca esnaf olarak fayda göreceğimizi sanmıyorum'' şeklinde konuştu.

İNSANLAR RAHAT VE HUZURLU GEZİYOR

Esnaf Birol Gürbüz; Ben caddenin trafiğe açılmasını istemiyorum. İnsanlar bu şekilde daha rahat ve huzurlu geziyor gibi geliyor. Ama esnaf olarak da düşünürken avantajı ve dejavantajı da olur açıkçası onu da düşünüyorum. Şimdi ben burada trafiğe açık olduğu zamanlar da esnaflık yaptım. O zaman biraz daha iyiydi sanki, yani insanlar burada aracını çekip alışverip yapıp çıkıyordu. Veya yakın yerlere arabalarını çekip geziyorlardı. Bende açıkçası kararsızım'' açıklamasında bulundu.

CADDE TRAFİĞE AÇILIRSA ZARARIMIZ OLACAK

Fatih Kol ;'' Bence Çiftlik Caddesi trafiğe açılmasın. Açılma sürecinde bir seneye yakın burada çalışma olacak ve o süre içerisinde her hangi bir iş yapamayacağız. Bu yüzden zararımız olacak ve o süre içersinde de bir çok dükkan kapatacak. Yani herkes burada cebinden kira ödeyecek,çünkü iş yapamayacak. Açıldığı zamanda fazla bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Trafiğe açık olunca insanlar daha bu caddeye girmeyecek araçlardan dolayı. Şuan bence böyle kalması daha ideal. Açılmasına gerek yok'' dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ