Muhtarlık bitti ama görev beklentisi var

Muhtarlık bitti ama görev beklentisi var

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk e- devlet hizmetleri ile neredeyse hiçbir işlem yapmayan muhtarların belediye meclis üyesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Samsunsonhaber köşe yazarı Akın Üner'in ' Muhtarlık artık gereksiz mi?'yazısının ardından Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, e-devlet uygulaması nedeniyle muhtarların yaptıkları işlerin azaldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız'dan yeni görevler talep ediyoruz" açıklamas yaptı.

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı veBaruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, "Elektronik ortam çıktığı için bir çok belgeler artıkE-Devlet üzerinden yapılıyor. Muhtarların çalışabilirliği en alt seviyeye düşürüldü. Cumhurbaşkanımız'dan yeni görevler talep ediyoruz” diye konuştu.


Cumhurbaşkanın önüne gelen muhtarların belediye meclis üyesi olarak değerlendirilmesi konusunda adım atılmadığını da belirten Öztürk; “Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz ki muhtarlara bir çok hak sağladı.Ancak dediğimiz gibi E-Devlet ortamı muhtarlara iş bırakmadı. Bizde muhtarların belediye meclis üyesi olarak değerlendirilmesini istedik. Ama bu konuya henüz sıcak bakılmadı. Tabi ki sadece İlkadım’da 25 mahalle muhtarı var. bunların tamamı meclis üyesi olursa İlkadım’ı boğar. Sayı çok fazla olur. Belli bir yüzdesi üzerine çalışma yapılmalı. Benim şahsi düşüncem yeni kanun ve düzenlemeler ile muhtarların görev anlamında donatılarak yeniden işlev kazandırılacağına yöneliktir. Şuanda yaptığımız iş mahallenin bir sorunu olduğunda belediyeye bildirmek. Mahallemizde yardıma ihtiyaç duyanları kaymakamlığa bildirmek ve ev aramalarında polisimize yardımcı olmak dışında pek bir işimiz yok.Muhtarlık görevleri bitti ama yeni beklentilerimiz var” dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ