Samsunspor taraftar gruplarından İçişleri Bakanlığı'na çağrı

Samsunspor taraftar gruplarından İçişleri Bakanlığı'na çağrı

Yılport Samsunspor'un Yeni Çorumspor ile karşılaştığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle Samsunspor taraftar grupları ortak bir açıklama yaptı.

Samsunspor Haber: Yılport Samsunspor Ligin 16. HaftasındaYeni Çorumspor ile karşılaşması öncesi çıkan olaylarda polisler Samsunspor taraftarına biber gazı ile müdahale etti.

Çıkan olaylarda bir çokSamsunspor taraftarı biber gazına maruz kaldı.

Yaşanan olaylara ilişkin Samsunspor taraftar grupları ortak açıklama yaparak İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ettiler.

Samsunspor taraftar gruplarının yaptığı açıklama;

''Samsunspor, camia ve taraftarı ile spor kamuoyunda daima iyiliğin ve güzelliğin temsilcisi olmuştur. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ve ulusal basında büyük yankı uyandıran sosyal sorumluluk projesi ile adından söz ettirmiş ve tüm futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştur.

Lakin bugün oynanan Yeni Çorumspor müsabakasında Çoum Emniyeti tarafından, içerisinde kadınların, çocukların, yaşlıların bulunduğu ortama sayısı belirsiz biber gazı sıkılmış, kapsüller atılmış, tazyikli su ile müdahale edilmiştir. Bu yaşananaların tüm sebebi hafta içi dostluk ve kardeşlik naraları atan Çorumspor Kulübü Başkanı ve yönetiminin uzattığı zeytin dalına, aynı şekilde karşılık verecek şekilde takımını deplasmanda yalnız bırakmayan Samsunspor taraftarının, kendisine ayrılan tüm kısmı doldurarak takımına destek olmaya gitmesidir.

Unutulmasın ki Samsunspor taraftarı her yerde var olmuş ve var olmaya da devam edecektir.

Bugün küçücük çocukların, kalp hastası olan insanların üzerinebiber gazı sıkma cahilliğini gösterenler çok büyük bir terbiyesizlik örneği sergilemiştir.

Burada İçişleri Bakanlığı'nı, uygulanan bu insanlık dışı muamelenin ve çirkin görüntülerin oluşmasına sebebiyet veren kişilere yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.


Ayrıca haber bültenlerinde yayınlanan '' Samsunspor taraftarı ile polis arasında arbede çıktı'' gibi haberler kesinlikle asparagas haberlerdir. Çorum Emniyeti bugün gereksiz bir şekilde ellerinde bileti olan taraftarlara , çocuklara ve kadınlara insanlık dışı muamelede bulunmuştur.

Son olarak Yeni Çorumspor taraftarını ise ligin ikinci devresinde Samsun'da oynanacak karşılaşmada en güzel şekilde (!) ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Samsun şehri yapılanı unutmaz ''