Maç Analizi / İdeal Kadro, İdeal Kadroymuş!

Maç Analizi / İdeal Kadro, İdeal Kadroymuş!

Yeni Çorumspor ? Samsunspor maçının analizini sunuyoruz.

Kritik bir maçtı. Öyle ki, rakibimiz 3. durumdaydı. Buna rağmen maç öncesi favori bizdik. Pek çok avantajımız vardı.

Fakat maç kadrosu açıklananınca bir anda endişeye kapıldık. Çünkü normalde sadece sarı kart cezalısı Erkam olmayacaktı. Ancak bir de baktık ki, sakatlıkları nedeniyle Gökhan Alsan ve Yalçın da kadroda yoklar.

Bu önemli bir durumdu çünkü bizim takımın en önemli yönü iyi savunup, az gol yemesiydi. Bunda da Yalçın&Erkam ikilisi çok önemli bir yerdeydi. Maalesef ikisi birden yoklardı. Bu 3 eksik maç başlayınca 3+1’e dönüştü zira Guido Koçer de sakatlandı. Böylece savunma, orta saha ve hücumda kritik eksikler baş gösterdi.

İdeal bir 11’imiz vardı ve maç bitince gördük ki, o ideal kadro, gerçekten ideal kadroymuş. Çünkü o dört eksiğin yerine oynayanlar açığı kapatamadılar. Evet, Çorum kalemize doğru düzgün gelemedi bile ama gelemeden iki gol attılar.

Maçın hakemi penaltıyı resmen uydurdu. Hiçbir müdahale yoktu. Buna rağmen Gökhan Meral’in gelişi fauldü denir ya, öyle acemice gitti ki oraya, rakip kendini atıverdi. Aynı Gökhan, ikinci golde daha acemice bir çalım yedi.

Öncesinde Nuri’nin geçen sezondan iyi bildiğimiz anlamsız faullerinden biri vardı. Orta sahaya yakın bir yerde faul yaptı adama ve akan oyunda adamını kaçırdı, gol vuruşunu engelleyemedi. Erkam ile Yalçın’ın verdiği güven hissi olmadığı gibi, topu oyuna sokma konusunda da sınıfta kaldılar. Acaba, Nuri yerine Aytaç tercihi daha mı iyi olurdu? Bilemedik.

Gökhan Alsan’ın performansından pek memnun değildik lakin ne kadar önemli olduğu yokluğunda anlaşıldı. Maalesef ilk 60 dakika hücum bile yapamadık.Guido’nun çıkışı olumsuz etkiledi. Daha olumsuzu ise Samet Asatekin’in girişi oldu.

Geçen sezonun ilk devresinde şahane oynayan Samet ile bu Samet’in alakası yok. Sürekli düşüşte. NitekimErtuğrul Hoca, oyuna soktuğu Samet’i sonra oyundan aldı. O kadar kötüydü ki, hak etti bunu. Hatta devre arası gidecekler listesine adını yazdırdı bile denebilir.

Şayet bu mağlubiyetten bir ders çıkaracaksak, takviye konusunda çıkarmak lazım. Nuri, Samet Asatekin gibi isimlerle vedalaşmak şart. Gökhan Meral’i yedek bırakacak iyi bir sol bek, bir oyun kurucu ve etkili kanat adamı almak gerekiyor.

Kubilay Yavuz yine kritik bir maçta sahnede yoktu. Zemin kötüyse ona göre oynamak gerekebilirdi. Maç bittiğindeManisa FK’nın mağlubiyet haberi tek tesellimiz oldu denebilir. Keşke berabere kalabilseydik, onu becerebilseydi bu futbolcular…