Samsunspor Çaykur Rizespor Rövanşı Anlam Kazandı

Samsunspor Çaykur Rizespor Rövanşı Anlam Kazandı

Samsunspor'un kupada oynadığı Çaykur Rizespor maçının analizini sunuyoruz.

Samsunspor, Türkiye Kupası 5. tur ilk maçındaRize deplasmanına çıktı. Teknik DirektörErtuğrul Sağlam, bu maçta daha önceki kupa maçlarının kadrosunu sahaya süreceğini, böylece ligde fazla forma şansı bulamayan oyuncularını görmek istediğini belirtmişti. Nitekim sadece Sağlam değil, Rize’nin hocasıİsmail Kartal da yedek bir kadro ile sahaya çıktı.

Ev sahibi tribünleri genelde olduğu gibi yine boştu.Samsunspor deplasman tribünü ise hafta içine rağmen iyi durumdaydı. Yağmur ise, memleketindeydi!

Maça çıkan 11’de sadece Erkam sürekli oynayan isimdi. Ancak onu da stoper yerine sağ bekte gördük. Sürpriz bir şekilde Ercan önlibero oynadı. Ercan Yazıcı altyapı takımlarında önlibero oynamış bir oyuncuydu ama yine de sürpriz sayılabilir.

Bir arada oynama alışkanlığı olmayan takımımız maça kötü başladı.Süper Lig’de mücadele eden rakip, kısa süre içinde, bireysel hataların da katkısıyla skoru 3-0’a getirdi. Açıkçası moral bozucu bir durum oluştu. Ancak sonrasında takımımız oynamaya başladı. Aytaç Sulu’nun korner pozisyonunda gelen golü ile skor 3-1 olunca herkesin aklında aynı şey vardı. Yemeden 1 tane daha atalım, 3-2 de iyi skor olur.

İkinci devre oyunun tek hakimi temsilcimizdi. Ertuğrul Hoca, 3 kozunu ikinci devrenin ortalarında oyuna dahil etti. Maçın hakemi Bahattin’e yapılan hareketteki penaltıyı çalmadı ama sonrasında yine net bir pozisyonda penaltımızı verdi. Kubilay’ın golü skoru 3-2’ye getirince, o ana dek mutlu ve tahrik edici tezahüratlar yapan Rize tarafının sesi iyice kesilmiş oldu. 3-3’ü de bulabilirdik. Maç bittiğinde topla oynama oranlarında 55-45 üstündük.

Evet, 3-2 mağlup olduk ama bu rövanşı olan bir maçtı ve rövanşta, Samsun’da turu geçebiliriz. O maç bizim için devre bittikten sonra, aradan önce oynanacak bir maç ve muhtemelen as takım çıkıp, maça asılacağız. Rize içinse devam eden bir lig olacak.