Haber Analiz - Manisa FK'de Korku Dağları Sardı

Haber Analiz - Manisa FK'de Korku Dağları Sardı

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan'ın son açıklamalarının perde arkasında neler olabilir?

Ligde istisnai bir grafik sergileyen ve lider durumda bulunan Manisa FK, uzun bir aradan sonra Kırklarelispor deplasmanında puan kaybedince, üzerinden gün bile geçirmeden feveran sesleri yükseldi.

Manisa FK başkanı Mevlüt Aktan yaptığı açıklamalarda Kırklarelispor maçında 3 penaltılarının verilmediğini iddia ederken, isim zikretmeden “en yakın rakibimiz” diyerekSamsunspor’un ofsayttan golünün verildiğini de ifade etti.

Aslında bu sızlanma korkunun açığa çıkmasından başka bir şey değil. Çünkü Samsunspor ülkenin en önemli teknik adamlarındanErtuğrul Sağlam’ı getirdi ve hem Türkiye liglerinin en az gol yiyen takımı hem de iyi futbol oynayıp, çok gol atarak her maçını kazanıyor. Uzun haftalar boyunca biz, “Manisa yine kazanmış” psikolojisiyle devam ettik. Artık roller değişti. Bundan sonra onlar Samsunspor’un hep kazandığı kabusunu yaşayacaklar.

Jurgen Klopp’un B. Dortmund’u çalıştırdığı döneme ait ilginç bir cümlesi vardı: “Bayern Münih’ten daha tehlikeli olan şey, geriden gelen bir Bayern Münih’tir!”

Şu anki durum bu. Gol averajını bile kapatmak üzereyiz. Puan değil ama psikolojik üstünlük bize geçti. Sahada bize karşı çok üstün oldukları ve 2-0 öne geçtikleri bir maçta bile bizi yenememiş olmaları onlarda bir yara açmıştı zaten. Manisa FK cephesi de bunun farkında ve sırf bu yüzden tek maçlık bir durumdan bile mağduriyet havası oluşturmaya çalışıyorlar. Halbuki geçen sezon bizim aleyhimize yapılan hataları saysak, buradan Fizan’a yol olur. Üstelik Yeni Çorumspor cephesinin iki hafta önceki maç için Manisa FK lehine haklarının yenildiği iddiaları da ortada.

Nitekim Aktan’ın bu tuhaf açıklamalarına cevapSamsunspor A.Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım’dan geldi ve Yıldırım sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Maalesef Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan, Kırklarelispor karşısında aldıkları beraberlik sonrası yaşadıkları puan kaybının ardından Samsunspor maçlarındaki hakem kararları ile ilgili açıklamalarda bulunmuş. Samsunspor bileğinin hakkıyla şampiyon olacak güçtedir. Kötü düşünce sahibine aittir. Biz artık Sağlam adımlarla ilerliyoruz. Panikleyenler için korkunun ecele faydası yok...”

Evet, korkunun ecele faydası olmayacak…