Canik Belediyesi 25 personeli kış günü işsiz bıraktı

Canik Belediyesi 25 personeli kış günü işsiz bıraktı

Canik Belediyesi'nde Bem-Bir Sen üyesi 25 sözleşmeli memurun görevine İbrahim Sandıkçı tarafından son verildi.

Samsun Canik Belediyesi'nde bir önceki dönem belediye başkanı Osman Genç tarafından istihdam edilenBem-Bir Sen üyesi 25 sözleşmeli memurun görevine İbrahim Sandıkçı tarafından son verildi.


Canik Belediyesi'nin 25 memurun sözleşmelerini feshetmesi Türkiye'de AK Partili bir belediyenin yaptığı ilk işten çıkartma. Bu nedenle Bem-Bir Sen konuyuAK Parti Genel Merkezine taşıyacak. Üstelik mağdur olan personel içinde yine Bem-Bir Sen tarafından hukuki süreç başlatılacak.


Edinilen bilgiye göre; Pazartesi günü Bem-Bir Sen Samsun İl BaşkanıSavaş Gayretli,Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız ve Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever ile birlikte Ankara’ya giderek konu AK Parti Genel Merkezi'ne taşınacak.


TBMM ve AK Parti Genel Merkezi düzeyinde yapılacak temasların yanı sıra sendikanın Canik Belediye TemsilcisiCihad Lütfullah Gürler ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Savaş mağdur sözleşmeli memurlar ile birlikte Sendika Avukatı Muhamet Raşit Ergün ile görüştürülecekler. Böylece hukuki süreç başlayacak.