Samsun'da santral yürüyüşüne izin çıkmadı

Samsun'da santral yürüyüşüne izin çıkmadı

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, santral karşıtı yürüyüşe izin verilmemesinin kamu idarecilerinin santrali yapan firmanın yanında durmaları olarak değerlendirdi.

Samsun'unÇarşamba İlçesi'nde kurulacakbiyokütle enerji santraline karşı, belediye önünden santral inşaatının bulunduğuEğercili Mahallesi’ne kadar yürüyüş yapmak için başvuruda bulunan vatandaşlara,Çarşamba Kaymakamlığı izin vermedi. Miting, Çarşamba Zübeyde Hanımı Parkı'na alındı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar yürüyüş için yeniden talepte bulunacak.

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü (SAMÇEP)Mehmet Özdağ, santral karşıtı yürüyüşe izin verilmemesinin kamu idarecilerinin santrali yapan firmanın yanında durmaları olarak değerlendirdi.

İnsanların demokratik mücadelesinin, antidemokratik şekilde kesildiğini belirten Özdağ, "Bizim santralle ilgili şuan süren henüz sonuçlanmamış davalarımız var. Kamu idarecilerinin bu şekilde santral lehine verdikleri kararlar bu yargı süreçlerini de olumsuz etkilemekte. Çünkü algı oluşturmakta. Vatandaşın en masum gösteri ve protesto hakkının bile kısıtlandığını görüyoruz. Bu tür uygulamalar toplumdaki gerginliği azaltmaz aksine daha da tırmandırır" diye konuştu.