Samsun'da sel olan dereler ıslah edilecek

Samsun'da sel olan dereler ıslah edilecek

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen beraberinde Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır ile yetkilileri ile Havza Belediyesini ziyaret ettiler.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel MüdürüVedad Gürgen beraberindekiler ilk olarakHavza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir'i ziyaret ederek burada ilçe merkezinden geçmekte olanHacı Osman Deresi ile ilgili bilgiler aldılar.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen beraberindeki Heyet bir süre harita üzerinde Hacı Osman Deresi üzerindeki kapalı alanları inceleyerek Belediye yetkililerinden bilgiler aldıktan sonra Hacı Osman Deresi'nin kapalı ve açık alanlarında, köprü ve menfez geçişlerini incelediler.

İncelemelerde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen sık sık not alarak Havza Belediye Başkanı Özdemir'den bilgiler aldı.

Vedad Gürgen yapılacak doğru planlama ve uygulamalar ile muhtemel felaketlerin önüne geçilebileceğini, yapılan incelemeler neticesinde Hacı Osman Deresi ıslahı için planlamam çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ankara'dan gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen'i ağırladı.

Genel Müdür Gürgen, Terme çayı üzerinde yapılması planlanan ıslah çalışması hakkında bilgi alarak, yerinde incelemelerde bulundu. Gürgen'e Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğü ve Devlet Su İşleri Şube Müdürlerinden oluşan heyet eşlik etti.



GÜNÜ DEĞİL GELECEĞİ PLANLIYORUZ

Terme'yi sel kabusundan kurtarmak için düğmeye bastıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Kılıç, "İlçemizde her yağmurda yaşanan sel korkusu artık tarih olacak. Günü birlik değil, 50 yıl sonrasını planlayarak, projelerimizi geliştiriyoruz. Terme çayı üzerindeki ıslah çalışmaları için gerekli görüşmeleri sürdürüyoruz. En kısa sürede projemiz hayata geçecek. Sayın Genel Müdürümüzle yaptığımız istişareler neticesinde ilçemiz için büyük bir projenin ilk adımını attık" dedi.