Haber Analiz / Beklenen Skor ve Değişimi Gördük

Haber Analiz / Beklenen Skor ve Değişimi Gördük

Samsunspor'un, Şanlıurfaspor'u 5-0 ile geçtiği maçın analizini sunuyoruz

Samsunspor Haber:Samsunspor, ligde zor günler geçiren ve maçlarına gençlerden kurulu bir takımla çıkan rakibi Şanlıurfaspor’u 5-0 gibi açık bir skorla mağlup etti.

Tabii bu maç bazı ilklere de sahne oldu. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 14 yıl aradan sonra yeniden Samsunspor’un hocası olarak bir maça çıktı. Aslında tam olarak çıktı diyemeyiz çünkü Hoca’nın Kayserispor döneminden kalan 1 maçlık cezası vardı ve o da bu sebeple maçı kulübede değil, locada takip etmek zorunda kaldı. Ancak yine de bir hafta boyunca bütün idmanları o yaptırdı, maç kadrosu ve planı onun eseriydi. Bu anlamda Ertuğrul Sağlam, 5-0 ile döndü denilebilir.

Peki, taraftarın beklediği değişim var mıydı? Elbette rakibin ligin en zayıf takımı olduğu gerçeğini göz önünde tutmak lazım. Ama yine de bu oyun futbol ve her türlü sürprize açık. İlk devre sadece bir penaltı golü var ve skor olarak kısır olsa da sürekli hücum arayışında olan bir Samsunspor vardı.

İkinci devre ise pozisyonlar golle sonuçlandı. Samsunsporluların takımlarından istedikleri şeylerin başında coşkulu oyun ve hücum zenginliği vardı. Tabii paslaşma da… Çünkü Ertuğrul Hoca’nın ilk gün söylediği gibi “iyi oyuncuların olduğu bir ekipti ama takım olamamıştı.” Bu maçta bu kez paslaşma adına tatmin olduk. Ayrıca sürekli olarak kanat atakları, bindirmeler, son çizgiye inip içeri kesmeler seyrettik. Bireysel zorlamalar yerine basit ve etkili paslar, pas denemeleri ümit vericiydi. Öyle ki, Kubilay eskiden olsa şut deneyeceği yerlerde iki şahane pas atarak, önce Guido, sonra da Bahattin’e gol attırdı.

Bu arada bizim gibi statta olanlar için sorun yok ama Samsunspor’un Samsun dışında da çok sayıda taraftarı var. Kulübün RTÜK’le mi Tarımtürk’le mi, kiminle sorunu varsa bir an önce bunu çözmesi gerekiyor. İnsanları kötü çekimler, kötü yorumlara, gazeteci olmayan yayıncılara mecbur etmek doğru bir şey değil…

Krallıkta zirveyi ele geçiren Bahattin’i kutluyoruz. Ertuğrul Sağlam farkı kendini ilk maçta gösterdi, hatta daha gelmeden bile göstermişti. Bundan sonra yapılacak şey, sürekli kazanıp, Manisa FK’nın kaybını beklemek…