OMÜ dumansız hava sahası olacak

OMÜ dumansız hava sahası olacak

ÖMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç; 'OMÜ kampüsü tamamen dumansız olacak' dedi.

Basın temsilcileriyle bir arayaSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr.Sait Bilgiç,OMÜ Kampüsü'nün dumansız hava sahası olacağını açıkladı.

 OMÜ kampüsü 2021 yılının sonuna kadar tamamen dumansız olacak

Dumansız hava sahası, geri dönüşüm ve sıfır atık projelerinden bahseden Rektör Sait Bilgiç, “Kampüsümüzü engelsiz bir kampüs yapacağımızı söylemiştik. 2019 yılı içerisinde YÖK’ün düzenlediği Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde en çok bayrak alan üniversiteler kapsamında 81 üniversite arasında 6. sırada yer aldık.

Sıfır Atık Projesi başladı

Biz bunu 1. sıraya kadar taşıyacağız. O konuda da elimizdeki imkanları, kampüsü engelsiz bir üniversiteye dönüştürmek için kullanmaya devam ediyoruz. En çok engelli öğrenci bulunan üniversitelerden de birisiyiz. Çünkü öğrenciler tercihte bulunurken, daha rahat edebilecekleri bir yer alıyorlar. OMÜ’de bu üniversiteler içerisinde yer alıyorlar. Kampüsümüzde Sıfır Atık Projesi'ni başlattık. Şu anda örnek gösterilebilecek noktaya geldik ama henüz tamamlayamadık.

Dumansız bir kampüs kararı

Eksikliklerimizi de gidererek sıfır atığın uygulandığı, geri dönüşümün tam olarak sağlandığı, israfın önlendiği bir kampüs haline dönüşeceğiz. Dumansız bir kampüs kararı aldık. 2021 sonuna kadar bunu başarmayı hedefliyoruz. Bütçe imkanlarını, var olan darlıkları kendi tasarruf politikamızla hissedilemez hale getirdik. Elektrik ve ısınma giderlerini en aza indirerek sadece 1 yıl içerisinde 2,6 milyon TL’lik tasarrufa imza atarak, üniversitemizin ekonomiye önemli katkısı oldu” dedi.