Kadroya geçen taşeron işçilere müjde!

Kadroya geçen taşeron işçilere müjde!

Taşeron işçilerin asgari ücret çilesi sona erdi.

Kadrolu taşeron işçi ilave ödemelerle birlikte maaşları ne kadar?

Taşeron işçilere zam veya ek ödeme yapılacak mı?Taşeron işçilere ne kadar zam yapılacak?

696 Sayılı KHK ile taşeron şirketlerden genel idarelerdekadroya geçen işçilerin kadro geçişi öncesi almakta oldukları asgari ücretin yüzdelik fazlasıyla olan sözleşmelerine ve tespitine ilişkin önemli bir yargı kararı daha çıktı.

Taşeron işçiler yüzdelik fark için mahkemeye başvuru yapmıştı. Taşeron işçiler bu davayı kazandı.

ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 32 FAZLASI ALINACAK

Asgari ücret tespit komisyonunun tespiti ile taşeron işçi, asgari ücretin yüzde 32 fazlasını alacak.

Ankara 35. İş Mahkemesinde verilen karar ile taşerona asgari ücretin yüzde 32 fazlası ödenecek. Geçmişe dönük alacakları ise en yüksek mevduat faiziyle davalıdan tahsil edilecek.

Öz Büro İş Sendikası tarafından da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada mahkeme kararının derhal uygulanması ve yüzdelik farkların ödenmesi için kurumlara gerekli başvuruların yapılacağı ifade edildi.

Kadroya geçen taşeron işçilere asgari ücret zammı var mı?

Öte yandan Ankara 24. İş Mahkemesi’nin verdiği karar ile asgari ücretin fazlası şeklinde çalışan işçilerin ücreti yeni asgari ücret düzeyine yükseltilecek.

Hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası örneğin, işçi 10 fazlası ile çalışıyor ise 1 Ocak 2020 tarihinde uygulanacak günlük 85,28 brüt asgari ücretin %10 fazlası olan günlük 93,80 TL üzerinde %4 oranında zam yapılarak günlük 97,55 TL brüt olarak ücret olarak belirlenecek.