Samsun'da Yalı Kafe'nin yeni kimliği belli oldu

Samsun'da Yalı Kafe'nin yeni kimliği belli oldu

Samsun'un Atakum ilçe sahilinde hizmet veren 'Yalı Kafe'nin akıbeti Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden oy birliği ile belirlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. 

Yalı Kafe Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe oluyor
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde,Atakum ilçe sahilinde bulunanYalı Kafe & Restaurant'ın bulunduğu alanın kıraathane ve kitap kafe olarak düzenlenmesine ilişkin teklifi kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yar alan Yalı Kafe & Restaurant'ın bulunduğu alanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteklediği Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe olarak düzenlenmesine ilişkin teklifi de karara bağlandı. İmar ve Bayındırlık, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonlarının, mülkiyeti İller Bankası A.Ş.'ye ait olan Yalı Kafe & Restaurant olduğu bölgenin kıraathane ve kitap kafe olarak düzenlenmesine ilişkin hazırladığı raporun görüşüldüğü meclis toplantısında, ilgili teklif komisyondan oy çokluğuyla geçmesine rağmen mecliste oy birliği ile kabul edildi. Diğer yandan bölge ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca turizm amaçlı bina yapılması düşünüldüğü ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nca bölgede beton kütle nitelikli bina yapılmaması için böyle bir değişikliğe gidildiği bilgisine ulaşıldı.

Ata Yolu için 5 milyon liralık ödenek istenecek
Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Samsun'dan Amasya'ya giderken kullandığı 98 kilometrelik Ata Yolu'nda yürütülen çalışmalar için İller Bankası A.Ş.'den 5 milyon 10 bin 783,42 lira ödenek talebinde bulunulacak. Meclis toplantısında, Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan 'Ata Yolu' projesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Samsun'dan Kavak'a ardından Havza ve Amasya'ya ulaştıran tarihi karayolunun gün yüzüne çıkarılarak düzenlenmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla; İlkadım ilçesi Müftü Caddesi, Unkapanı Caddesi ve Fatin Rüştü Zorlu Caddesi'nde yapılması planlanan cephe düzenleme çalışmaları için kredi çekilmesi teklifi karara bağlandı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın; Ata Yolu Projesi kapsamında İlkadım ilçesi sınırlarında yapılması planlanan cephe düzenleme çalışmaları için İller Bankası A.Ş.'den 3 milyon lirası hibe, 2 milyon 10 bin 783,42 lirası kredi olmak üzere ödenek talebinde bulunulması teklifi mecliste oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.