Samsunspor - Hekimoğlu Trabzon Maçının Analizi

Samsunspor - Hekimoğlu Trabzon Maçının Analizi

Samsunspor'un, Trabzon deplasmanında 5-0 kazandığı maçın analizini sunuyoruz.

Maçın adamı Ertuğrul Sağlam’dı denilebilir. Evet, kulübede bile değildi, herhangi bir seyirciden farkı yok gibiydi. Ancak şu bir gerçek ki, daha resmen gelmeden bile futbolculara etki etti.

Bunu tahmin etmek zor değildi. Çünkü, teknik direktör değişiklikleri genelde olumlu yansır. Bunda oyuncu grubunun yeni gelene kendini gösterme çabası etkili olur. Ancak burada sadece bu durum değil, gelen kişinin kim olduğu da önemliydi.

Çünkü Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunun en önemli teknik adamlarından birisi. Öyle ki, ulusal basının ilgisini hemen üzerine çektiği gibi maç sırasında da gördük, orada olan hemen herkesin ilgi odağıydı. İnsanlar onunla fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girmişlerdi.

Bizim takımın en önemli eksiklerinden birisi teknik direktör etkisiydi. İsim ağırlığı olmayan hocaların futbolcu kadrosuna etkisi zayıf kalıyordu. Sağlam’ın gelişiyle bunun da biteceğini tahmin edebiliriz.

Oyuna baktığımız zaman, üst klas oynayan bir Bahattin ile görevini çok iyi yapan bir Atabey vardı. Savunma hattımız zaten haftalardır çok iyi oynuyordu. Biz<im meselemiz ön bölgedeydi. Savunma bugün sadece iki pozisyon verdi. Birinde Nurullah yine çok başarılıydı. Diğeri auta çıktı. Samet Asatekin sağ bekte, Gökhan Meral ise sol bekte çok iyi oynadılar. Yalçın zaten ligin üstünde bir stoper…

Erken gelen gol bize çok olumlu yansıdı. Bahattin’in vurduğu hatta vurmadığı bile gol olurken, rakibin de ekstra kötü gününde olduğunu söylemek lazım. Ya da belki de savunma yönleri hep böyleydi de biz bilmiyorduk. Nitekim maç başlarken ligin en çok gol atıp, en çok gol yiyen 3. takımıydılar.

Bu tür rakiplere karşı böyle skorlar almak önemli. Devam ettirmek lazım…

Bu arada Sancaktepe maçı bitiminde ligin büyük ihtimalle bittiğini söylemiştik. Aynı fikre sahibiz. Çünkü Manisa FK, makine düzeni devam ediyor. Çorum’da da kazanmaları 5-0’ın keyfini gölgeledi. Yine de mücadeleye devam etmek zorundayız.