Mehmet Özdağ;'Mahkeme kararı bizleri sevindirdi ama yetmez'

Mehmet Özdağ;'Mahkeme kararı bizleri sevindirdi ama yetmez'

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, ' Mahkeme kararına rağmen yaşam alanlarına fiilen sahip çıkmazsak, o şantiyenin önünde nöbet tutmazsak santral inşaatı devam edebilir' açıklamasında bulundu.

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsun'daBiyokütle Enerji Santrali'nin kurulacağı alanın durdurulmasına yönelikSamsunsonhaber'e önemli açıklamalarda bulundu.

'HAM MADDE DEPOLAMA ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR DURDURULDU'

Mehmet Özdağ açıklamasında; ''Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nin kurulacağı alan 2 parça, bu alanlardan bir tanesi 37 dönüm. Bu yakma işleminin yapılacağı fabrikanın kurulacağı alan, diğeri de 143 dönüm. Yani yürütmenin durdurulması kararı ham madde açık depolama sahası diye geçen alanla ilgili. Toprak koruma kurulu kararının iptaline ilişkin bir karar. Çünkü yakma işleminin olacağı yer toprak koruma kuruluna girmiyor zaten. Köy yerleşik alanı diye geçiyor. Hammadde açık depolama sahasının tarım dışı amaçla kullanılmasının yürütmesi durduruldu'' açıklamasında bulundu.
Özdağ ; ''Yürütmeyi durdurma kararı diyor ki alternatif alanlar yeterince araştırılmamış. Altarnatif alan sunulmamış. Yani ciddi bir bozma gerekçesi ama bir kere daha söylüyorum yakma tesisiyle ilgili erhangi bir yürütmeyi durdurma kararı yok şuan da. Sadece ham madde açık depolama sahasıyla ilgili toprak koruma kurulunun verdiği kararı durdurdu mahkeme'' şeklinde konuştu.

'SAHİP ÇIKMAZSAK DEVAM EDEBİLİR'

Mehmet Özdağ ; ''Türkiye'de idari mahkemelerin verdiği birçok yürütmeyi durdurma kararı uygulanmıyor. O nedenle rehavete kapılmamak gerekiyor. Bizim açımızdan sevindirici bir karar, hukuka olan saygımızı pekiştiren bir karar. Eğer ekoloji mücadelesi veren örgütler, meslek odaları ve ovada yaşayan halk yaşam alanlarına fiilen sahip çıkmazsak, o şantiyenin önünde nöbet tutmazsak bu karara rağmen o inşaat devam edebilir. Üstelik atıkların yakıldığı yerle ilgili açılan davalar da var. Bu davalar da ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptaline dönük ve bu santralin yerinin yanlışlığına dönük Davalar devam ediyor. Bu davalarla en azından bizim SAMÇEP olarak ön ayak olduğumuz davanın bilir kişi heyeti oluşturuluyor. Perşembe gününe kadar dosyaya bilirkişi ücreti yatırmamız gerekiyor. SAMÇEP olarak da bu ovaya gönül veren insanlardan dosyaya yatırmak üzere bilirkişi ücretini toplamaya çalışıyoruz. Çünkü SAMÇEP'in böyle bir bütçesi yok” dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ