Samsun'da kadınları dolandırmak için yeni yöntem! Sakın kanmayın

Samsun'da kadınları dolandırmak için yeni yöntem! Sakın kanmayın

Samsun'da özellikle yolda kadınları durdurup güzellik salonuna yönlendirmeye çalışan kişiler, insanları en hassas noktalarından vurup kandırmaya çalışıyor.

Samsun'un belli başlı caddelerinde yoldan geçen kadınları ellerinde broşürlerle, '' Öğrenciyim beş dakika yukarı çıkarsanız harçlık alacağım” diyerek güzellik salonlarına yönlendirmeye çalışan kişilere inanmayın. Bu tür yerlerde hiç bir işlem yaptırmasanız bile 'vazgeçtim' dediğinizde, ellerinde ki sözleşmeye göre 'sizi avukata vereceğim' diye tehdit ediyorlar.

Samsun Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz, konuyla ilgiliSamsunsonhaber'e yaptığı açıklamada; '' Kesinlikle bu tür yerlere inanmayın, kanmayın ve güvenmeyin'' dedi.

İNSANLARIN DUYGULARIYLA OYNUYORLAR

Savaş Kiraz açıklamasında; “Özellikle Çiftlik Caddesi'nde buna benzer uygulamalar çok var. Bu tür salonlar zaten Samsun merkezli değil. Genelde İstanbul ve Ankara'dan gelip buraya şube açıp belli bir müddet çalıştıktan sonra geri çekilen salonlar. Bunlar öğrencileri kullanıyorlar, insanların duygularıyla oynayarak müşterileri ikna ediyorlar'' açıklamasında bulundu.

BİLİNÇLİ OLUN İMZA ATMAYIN

Kiraz; '' Kadınları, hanımefendi 5 dakika yukarı çıkın ben sizin sayenizde harçlık alacağım’ gibi duygusal cümlelerle salonlara yönlendiriyorlar. Özellikle Samsunlu kadınlar bilinçli olsun duygusal yaklaşımlara inanmasın ve bu tür yerlerde kesinlikle imza atmasın'' şeklinde konuştu.

“VAZGEÇERSENİZ MAHKEMEYE VERİRİZ” DİYE TEHDİT EDİYORLAR

Savaş Kiraz, ''Mesela 10 seans lazere gelirseniz 2 bin lira ama sözleşme imzalarsanız size bin liraya yaparız diyorlar. Dolayısı ile sözleşme imzalandıktan sonra müşteri gidiyor ve bir nedenden dolayı vazgeçse dahil, mesela hastalandım veya başka bir ile gittim diyebilir ki, bunlarla alakalı çok şikayetler geliyor bize. Vatandaşın biri başka bir ile taşınmış ama hiç bir işlem yaptırmamış. Bu sefer müşterilerden de biz imzamızı aldık, sözleşmemizi yaptık. Sizi mahkemeye veririz, avukata veririz gibi tehditkar tavırlarla paralarını tahsil etme yoluna gidiyorlar.'' dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ