Kandil gecesi nasıl ibadet edilir? Mevlid Kandili'nin önemi nedir?

Kandil gecesi nasıl ibadet edilir? Mevlid Kandili'nin önemi nedir?

İslam aleminin merakla beklediği Mevlid Kandili bu gece idrak edilecek. Mevlid Kandili gecesinin önemi ve yapılabilecek ibadetler nelerdir?

İslam aleminin heyecanla idrak edeceğiMevlid Kandili bu gece. Mevlid Kandili'ni anlam ve önemine yakışır şekilde geçirmek isteyenlerDiyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesine akın ediyor. 

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili bu yıl 8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Mevlid Kandili'nde oruç ile ilgili dini bir bilgi yer almıyor. Oruç tutmak isteyenler tutabilir, fakat Mevlid Kandili'nde kesin oruç tutulmalı gibi bir bilgi dini kaynaklarda yer almıyor.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NASIL İBADET EDİLMELİ?

Her kandil günü gibi Mevlid Kandili'nde de dualar okumak, kuran okumak, namaz kılmak, tövbe etmek ve tesbih namazı kılmak gerekir. Yani Mevlid Kandili'nde içimizden geldiği gibi ibadet edebiliriz.

MEVLİD KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.