SAMSUN SON HABER gündemi belirlemeye devam ediyor

SAMSUN SON HABER gündemi belirlemeye devam ediyor

Sadece gündemi tutan değil, aynı zamanda gündemi belirleyen bir haber sitesi olma iddiasındaki Samsun Son Haber, köşe yazarımız Akın Üner'in 'okullarda şiddet' konusunu ele aldığı yazısı ile büyük ses getirdi.

Okullarda şiddet dosyamız büyük ses getirdi

Akın Üner'in "Amerika'daki okul katliamları bizde olmaz diye düşünmeyin... İnsanların psikolojilerinin giderek bozulduğu ve bireysel silahlanmanın ciddi boyutlarda olduğu ülkemizde önlem alınmazsa vahim olaylar ile yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Öğretmenlerimizi ve evlatlarımızı okullarda artmakta olan şiddet sarmalından korumazsak çok ama çok üzüleceğiz." diye biten yazısı üzerine eğitim camiasından birbiri ardına açıklamalar geldi.

Samsun Eğitim Sen şube başkanıİsmail Yavuz, sitemize verdiği beyanatta "biz çocukluğumuzda öğretmenimiz bir şey söylediğinde hemen duygulanıyorduk. Kendimizi daha uygun pozisyona alırdık düzeltirdik.Toplumsal kutuplaşmalar yani pek çok boyutu içerisinde şiddeti değerlendirip ve aslen şiddeti bırakın okulda toplumda tüm hayatımızın dışına atmak lazım . Bu izlenecek bir politikayla ilgili güvenlik tedbirleriyle alınıp önlenebilecek bir politika da değil , Amerika’da okullarda cinayetler olabiliyor. Bu Türkiye'de olabilir mi? Olabilir olmayacak şeyler değil. ‘’ dedi.

İkinci açıklamayı yapan Türk Eğitim Sen Samsun şube başkanıLevent Kuruoğlu, ’’ Okullarda şiddet özellikle veli şiddeti olarak artıyor sadece Samsun'da değil, Türkiye genelinde bu var. Bununla ilgili olarak da biz, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe verdik ve dedik ki hem bu şiddet olayları artıyor ikinci bir şey daha var veliler bir çok konuda öğretmenlerimizi şikayet ediyorlar. Son dönemlerde sanki öğretmenlik mesleği herkesin bildiği herkesin karışabileceği basit bir meslek gurubuymuş gibi algı yaratıldı. Haliyle de bu velilerde ve öğrencilerde öğretmenlere istediklerini yapabilecekleri algısını oluşturdu’’ şeklinde konuştu.

Eğitim sendikalarından gelen üçüncü açıklama, Eğitim Bir Sen Samsun Şube başkanıHamdi Yıldız'dan geldi. "İstanbul surlarından içeri giren Fatih Sultan Mehmet’in hocası Ak Şemsettin’e gösterdiği saygı yüzyıllardır anlatıla gelir. Ama günümüz gerçeklerinin bizi; öğrencinin öğrenciye, öğrencinin öğretmene, öğretmenin öğrenciye, velinin öğretmene yönelik şiddet eylemleri ile karşı karşıya getirdiğine şahit oluyoruz." diyen Yıldız, "Daha geçen hafta Diyarbakır’da bir öğretmenimizin veli tarafından öğrencilerinin önünde darp edilişini maalesef ibretle izledik. Bizler ısrarla öğretmenlik mesleğinin kariyer meslek olduğunu Meslek Eğitim Kanunun bir an önce çıkartılmasını ve Meslek Kanununun Öğretmene Destek kanunu olacak şekilde tanzim edilmesini ifade ediyor geleceğimizin inşasını gerçekleştiren bu kutsal mesleği icra eden arkadaşlarımızın korunmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Sendikalardan arka arkaya gelen açıklamaların ardından Samsun İl Milli Eğitim MüdürüCoşkun Esen sitemize konuya ilişkin bir beyanat gönderdi. "Okul ortamlarında şiddetin önlenmesine yönelik il eylem planı doğrultusunca ilimizde bulunan tüm okullar kendi özelliklerine uygun okul eylem planlarını hazırlayarak okul ortamında şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor." biçiminde konuşan Esen, öncelikli olarak ihtiyacı olan okulların belirlenerek kamera sistemi oluşturulduğunu belirterek; "Bazı okullarımız kent güvenlik sistemine dahil edildi. Okullarımızda yönetici ve öğretmenler nöbet görevlerini yaparak öğrencilerin olumsuz davranışlarının önlenmesini sağlamaktadırlar. Okul içerisindeki çalışmalar sürdürülürken okul dış güvenlik önlemleri alınmaktadır. İŞKUR’la yapılan işbirliği sonucu okul girişlerine okul güvenlik personeli görevlendirilerek, okullar dış tehditlerden arındırılmaya çalışılmıştır." dedi.

Samsun Son Haber, kent gündemini belirleyen haber ve köşe yazılarıyla okuyucularımıza hizmet etmeye devam edecek.