Akın Üner'in kaleminden Pakistanlaşmak

Akın Üner'in kaleminden Pakistanlaşmak

Akın Üner'in kaleminden Pakistanlaşmak

Batılılaşmayı yılbaşında hindi yiyip cadılar bayramında kabak oymak zanneden züppeler var...

Tıpkı Müslümanlığı Ortadoğu mitolojisinin masallarına inanıp Arap kültürünü benimsemek zanneden başka bir cenah olduğu gibi.

                                                      *** 

Bulsalar bir kaşık suda boğacak kadar birbirinden nefret eden bu iki kafa arasındaki fark,  aslında turuncuyla yavruağzı kadardır.

Türk kültürünün Avrupalılar ya da Araplar tarafından asimile edilmesine gönüllü razı olanlar hakkındaki hükmüm bellidir: İkisi de aynı habis hastalığın mikrobunu bulaştıran taşıyıcılar!

                                                        ***

Yakın zamana kadar bu iki zihniyet arasında tuhaf bir kavga vardı... Biri diğerini suçlarken, 'Siz Türkiye'yi kâfirleştiriyorsunuz!' diyordu. Öteki de cevaben 'Siz Türkiye'yi İranlaştırıyorsunuz.' diye çamur atıyordu.

Bizim Ortadoğu heveslileri, İran'ın sosyoekonomik olarak geriliği ve aradaki mezhep farklılığı nedeniyle İranlaşma konusunda hiçbir zaman gönüllü olmamıştır. Bunun yerine bir ara Türk ekonomisinin ralli yaptığı, yüksek büyüme rakamlarına ulaştığı 2005-2010 döneminde Malezyalaşmak hevesi vardı. Son yıllarda bizim ekonominin nefesi kesilince Malezya da pek konuşulmaz oldu.