Samsun'da Gazi Kütüphanesi neden açılmadı?

Samsun'da Gazi Kütüphanesi neden açılmadı?

Samsun'da şubat ayında yıkılan Gazi Kütüphanesi, açılacağının belirtilmesine rağmen henüz tamamlanmadı ve çalışmaları hala sürüyor.

Samsun kütüphane haberleri: Samsun'da şubat ayında yıkılarak tekrar yapılması planlananGazi Kütüphanesi geçtiğimiz ekim ayında inşaatının tamamlanıp açılacağının belirtilmesine rağmen bina ziyaretçilerine kapalı olan durumunu koruyor.

"AÇILIŞ MAYIS AYINDA YAPILACAK"

Baktığımızda günümüzde de kapalı olan kütüphane ile ilgili zamanında konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm MüdürüAdnan İpekdal, "Yeni kütüphane binası 4 katlı olacak ayrıca alan olarak da daha geniş bir alanda inşa ediliyor. Yer olmadığı için Osmanlıca eserler, seneler önce Amasya Kütüphanesi'ne gönderilmişti. Yeni bina ile birlikte geçici olarak gönderilen bu eserler yeniden buraya getirilecek. Binanın açılışı, herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde 2019 yılının mayıs ayında, İlkadım'ın 100. yılında yapılacak" diye konuşmuştu.

Peki Gazi Kütüphanesi Kasım ayında olmamıza rağmen neden hala kapalı?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TALİMATIYLA KURULDU

Samsun Gazi Kütüphanesi içerisinde bulunan tarihi ve bir çok içeriğiyle çevredeki en büyük ve bilinen kütüphanelerden biri olma özelliğini taşıyordu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 29 Ekim 1930 tarihinde "Gazi Kütüphanesi" adı altında kurulmuştu. Kütüphane'nin 29 Ekim 1970 tarihinde hizmete girmesiyle içeriklerini buraya taşımış ve adı "19 Mayıs İl Halk Kütüphanesi" olarak değiştirilmişti. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 80. yılında, 19 Şubat 1999 tarihinde kütüphanenin adı tekrardan "Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi" olarak değiştirildi.


Haber: Tarık ÖKSÜZ