'Okullarda şiddete karşı ciddi tedbirler alınması lazım'

'Okullarda şiddete karşı ciddi tedbirler alınması lazım'

Türk Eğitim- Sen Başkanı Levent Kuruoğlu, özellikle okullarda yaşanan ve giderek artan şiddet olaylarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Samsun eğitim haberleri: Türk Eğitim- Sen Başkanı Levent Kuruoğlu, Samsunsonhaber Köşe YazarıAkın Üner'in okullarda şiddete dikkat çeken köşe yazısının ardından Samsunsonhaber’e özel eğitimde artan şiddete yönelik önlem alınması gerektiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Levent Kuruoğlu, son zamanlarda okullarda ekonomik sıkıntılarla birlikte özellikle şiddet olaylarının arttığını ifade etti.

ÖĞRETMENLER BASİTLEŞTİRİLİYOR

Levent Kuruoğlu ;’’ Okullarda şiddet özellikle veli şiddeti olarak artıyor sadece Samsun'da değil, Türkiye genelinde bu var. Bununla ilgili olarak da biz, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe verdik ve dedik ki hem bu şiddet olayları artıyor ikinci bir şey daha var veliler bir çok konuda öğretmenlerimizi şikayet ediyorlar. Son dönemlerde sanki öğretmenlik mesleği herkesin bildiği herkesin karışabileceği basit bir meslek gurubuymuş gibi algı yaratıldı. Haliyle de bu velilerde ve öğrencilerde öğretmenlere istediklerini yapabilecekleri algısını oluşturdu’’ şeklinde konuştu.

CİDDİ TEDBİRLER ALINMASI GEREKİYOR

Kuruoğlu; ‘’Öncelikli olarak bunun öncesi vardı. Veliler ve öğrenciler önce CİMER’e şikayet etmeye başladılar. Şikayetlerin çok büyük bir kısmının gerçek dışı olduğu ortaya çıkıyor. Bununla ilgili olarak da bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, şiddete ve şikayete uğrayan öğretmenlerimizin suç duyurusunda bulunmasına yönelik başvuruda bulunduk. Onlar bize valiliğe başvurmamız gerektiğini söylemesi üzerine bizde Valiliğe başvurduk. Tabi son dönemde bir meslektaşımız Kocaeli'de bir öğrencisi tarafından öldürülmüştü. Bazı okullarda da hem öğrenci şiddeti hem öğretmen şiddetinin yaşandığını görüyoruz. Bu meseleler de velilerin araya girmesiyle kapatılmaya çalışılıyor. Bununla ilgili olarak ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Biz sendika olarak bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. Kamuoyuyla sürekli bunları paylaşıyoruz ama bunun önlemleri alınmazsa yani okullarda şiddet bitmezse, öğretmenlik mesleği hak ettiği noktaya getirilmezse, öğretmenlik mesleği aşağılanmaktan vazgeçilirse belli şeylerin düzeleceğini düşünüyorum. Eskiden disiplin vardı, öğrencinin atılması vardı, öğrencinin kalması vardı. Hala var ama bunlar çok uygulanmıyor’’ açıklamasında bulundu.

KAMPANYA BAŞLATILMASI LAZIM

Levent Kuruoğlu açıklamasında; ‘’Bu disiplin meselesinin tekrar ele alınması lazım. Okulun huzurunu bozan artık eğitim öğretim yapamayacak öğrenciler için toplumsal bir çalışma gerekli. Hem veli, hem idareci, hem öğretmen hem de aynı zamanda kamuoyunun bu noktada bilgilendirilmesi ve bunun engellenmesi için bir de kampanya başlatılması lazım. Yoksa ben Türk Eğitim-Sen başkanı olarak ilerleyen zaman içerisinde bu iş böyle artarak devam ederse meslektaşlarımın başına bir şey geleceğinden endişe duyuyorum’’ dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ