Okullarda önlem alınmazsa Amerika'daki gibi cinayetler olabilir

 Okullarda önlem alınmazsa Amerika'daki gibi cinayetler olabilir

Samsun Eğitim-Sen Başkanı İsmail Yavuz okullarda artan şiddet olaylarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Haber: Samsun Eğitim-Sen Başkanı İsmail Yavuz Samsunsonhaber’e özel açıklamalarda bulundu. İsmail Yavuz, okullarda öğrenci ve öğretmen şiddetine yönelik şiddetin çok boyutlu olduğunu ifade etti.

ŞİDDETİN BİRÇOK BOYUTU VAR

İsmail Yavuz ;’’Şiddeti bir biçimde ya da tek değişkenli biçimde değerlendirirsek hata yaparız. Yani sonuçta öğretmenlerin de öğrencilerin de, öğretmenin öğrenciye yönelik bir şiddetin dışında değerlendirmek lazım pek çok değişkeni var.’’

AMERİKA’DA Kİ GİBİ CİNAYETLER OLABİLİR

Yavuz; ‘’Çocukların çoğu ya sanal alemdeler ya da işte atıyorum okul hayatının dışında da eve kapalılar, internet cafedeler sanal alem içerisindeler. Böylesi bir duygu içerisinde yetişen bir çocuğun şiddet eğiliminin olması ve şiddeti de göstermesi ki bunun illa ki vurdulu kırdılı bir şekilde olması gerekmiyor, sınıflarda öğretmenlere yönelik tavır ve davranışlarından başlayın da bu davranışların lakayıt bir şekilde ifade etmesinden tutun da ya da biz çocukluğumuzda öğretmenimiz bir şey söylediğinde hemen duygulanıyorduk. Kendimizi daha uygun pozisyona alırdık düzeltirdik.Toplumsal kutuplaşmalar yani pek çok boyutu içerisinde şiddeti değerlendirip ve aslen şiddeti bırakın okulda toplumda tüm hayatımızın dışına atmak lazım . Bu izlenecek bir politikayla ilgili güvenlik tedbirleriyle alınıp önlenebilecek bir politika da değil , Amerika’da okullarda cinayetler olabiliyor. Bu Türkiye'de olabilir mi? Olabilir olmayacak şeyler değil. ‘’ dedi.

Haber: Kübra ÖKSÜZ