Samsunspor eski Teknik Direktörü Yılmaz Gökdel hayatını kaybetti.

Samsunspor eski Teknik Direktörü Yılmaz Gökdel hayatını kaybetti.

Samsunspor'da bir sezon Teknik Direktör olarak görev yapan Yılmaz Gökel Hayatını kaybetti.

Yılmaz Gökdel, Türk eski millî futbolcu ve teknik adam. 1960'ların sonunda Galatasaray'da forma giymiştir. Birçok Türk futbol kulübünün ve kısa bir süreliğine de Türkiye millî futbol takımının teknik direktörlüğünü yapmıştır.

79 yaşında vefat eden Yılmaz Gökdel’in cenazesi, 6 Kasım Çarşamba günü Levent Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı’daki Eski Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.

Kulüp takımları dönemi

Türkiye'yi çalıştırdıktan sonra tekrar kulüp futboluna dönen Gökdel, 1985-86 sezonuna 2. Lig'de Karşıyaka'da başladı ancak sezon ortasında görevden ayrıldı. Sezona yine eski takımı Kocaelispor'da devam etti. Sezonu 14.lükle bitirdi. 1986-87 sezonunun durağı ise Diyarbakırspor oldu. Yine devre arasında kulüp değiştiren Gökdal, eski takımlarından Antalyaspor'a geçti. Takım 19 takımlı ligde 18. olarak 2. Lig'e düştü. Buna rağmen 87-88 sezonuna Antalyaspor'da başladı ancak yine sezonu tamamlayamadı.

1988-89 sezonunun 9. haftasından itibaren Bursaspor'u çalıştırmaya başladı. Küme düşme potasındaki Bursaspor'u ilk yarıda kurtardı ve sezon sonu 9. oldu. Gökdel sonraki sezona da Bursaspor'da başladı ancak 7. maçta, Gökdel grevini bıraktı. Sezonun ikinci yarısında Samsunspor'u çalıştırdı. Samsunspor da 16. olup ligden düştü. Gökdel, yeni sezon için önce Ankaragücü'le sonra da Zeytinburnuspor ile konuştu. 1990-91 sezonunun ikinci yarısı Kartalspor'u çalıştırdı. 1991-92 sezonunun son maçlarında 4 maç için Gaziantepspor'a geçti. Bu 4 maçın biri Türk liginin en gollü maçı olan 8-4 Fenerbahçe'ye yenildikleri maç oldu. 92-93'ün de ilk yarısının sonuna dek görevini sürdürdü. Devamnıda ise takımda koordinatörlük görevine getirildi. Kısa bir süre yeniden Kartalspor'a döndü ve teknik direktörlük kariyerini burada noktaladı.

Teknik direktörlük hayatının sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nda da görev aldı. Galatasaray'la da bağlarını koparmayan Gökdel, Abdul Kader Keita'nın imza töreninde bulunup, futbolcuya 11 numaralı formayı teslim etti.