Zonguldak'ta Samsunspor heyecanı 

Zonguldak'ta Samsunspor heyecanı 

Pazar günü Samsunspor'u misafir edecek olan Zonguldak'ta maça büyük bir ilgi var. 

Samsunspor ileZonguldakspor, tam 27 yıl sonra ilk defa bir müsabaka oynayacaklar. Pazar günü Zonguldak Karaelmas Stadı'nda oynanacak olan maç Zonguldak'ta büyük bir heyecana sahne oluyor.

Gerek Zonguldak Kömürspor'un ligdeki konumu gerekse de Samsunspor isminin büyüklüğü maçın önemini daha da artırıyor. Uzun yıllar başarıyla mücadele ettiği Süper Lig'e, 1988 yılında veda ettikten sonra bir daha geri dönemeyen Zonguldakspor, belki de son 20 yılında hiç bu kadar büyük bir isme sahip olan bir rakibi misafir etmemişti. 


Zonguldakspor Taraftar Grupları bu maç için birleşme kararı alırlarken, kente gelecek olan Samsunsporlu taraftarları dostça ağırlayacaklarını açıkladılar. Ayrıca maç biletlerine bu maça özel olarak zam yapıldı ve kapalı tribün 40, açık tribün 20, protokol ise 50 liradan satışa çıktı. Kulüp yönetimi bu maçtan gelecek hasılatla geçmiş dönem borçlarının bir kısmını ödemeyi planlıyor. 

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan ise düzenlediği basın toplantısında Samsunspor ve pazar günkü maç için şu ifadeleri kullandı: 

"Samsunspor’a baktığımız zaman gerçekten bu ligin en önemli bütçesine sahip iki takımdan bir tanesi. Kadrosunda çok değerli topçular var. 4 gol yemişler, 19 gol atmışlar, 22 puanla ikinci sırada bulunuyorlar. Yeni kurulan takımlarda bu tip sıkıntılar olması normal. Ama gerek futbolcu kalitesi gerekse oyun anlamında bunları aşabilecek bir kadroya sahip olduklarını düşünüyorum. Samsunspor bizim gibi bu ligin önemli takımlarından. Samsun ise bir futbol şehri. Tıpkı bizim gibi onlar da oyun oynamaya çalışıyorlar. Bizler oynadığımız oyunla aldığımız puanlarla futbol kamuoyunun beğenisini kazanmış bir durumdayız. Zor bir maç ama saha ve seyirci avantajını kullanmak istiyoruz. Basından takip ediyorum taraftarlarımızın bütünleştiğini biliyorum. Sadece Zonguldak içerisinde yaşayan insanların değil ilçe ve beldelerde yaşayan taraftarımızın da gelmesini istiyorum. Bizlere sonuna kadar destek vermelerini istiyorum. Bizler buna inanmış durumdayız. Futbolcularımız, yöneticilerimiz şehri arkamıza alarak, taraftarımızda arkamızda olarak kazanmak istiyoruz. Rakibimiz Samsunspor gerçekten bizi önemsiyor. Gümüşhanespor’la kupa maçı oynadılar, 6 tane ligde oynattığı ilk onbirden futbolcu getirmemiş."