Bafra'da çiftçiler icralık oldu

Bafra'da çiftçiler icralık oldu

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında şok iddialarda bulundu.

Bafra İlçesi’nde şuanda 300 civarında çiftçinin de icralık konuma geldiğini söyledi.

Çiftçilere kolaylık sağlayarak uygun şartlarda kredi veren Tarım Kredi Kooperatifleri’nin son dönemde çiftçiyi mağdur etmeye başladığını dile getiren Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra’da bir çiftçinin yaşadığı mağduriyeti anlatarak Tarım Kredi Kooperatiflerini suçladı.

Tosuner; “ Bafra’mızda bir çiftçimiz 100 bin TL’lik bir ekipman kredisi almıştır. Yılda 25 Bin TL olarak 4 senede geri ödeyecek. İlk yıl 25 bin TL ödemesini yapıyor. İkinci sene yani 2019 ödemesi için gittiğinde Tarım Kredi Kooperatifinden aldığı cevap karşısında hem bu çiftçimiz hem biz şok olduk. Ödemesinin değişen faiz oranları nedeniyle 25 bin TL değil 34 Bin TL olduğu kendisine ifade ediliyor. Sebep olarak da aldığı kredide yazan değişken faiz oranı şeklinde bir madde. Ama bu çiftçi kredisini alırken ‘her yıl 25 bin TL ödeyeceğim’ diye alıyor. Bunun dışında bir bilgisi yok. Artan faiz oranları nedeniyle kendi kredisinin de yükseleceğinden habersiz. Böyle birçok çiftçimiz var mağdur olan. Bu kişiler kredisini ödemese kefiller ödeyecek” dedi.


Devletin bu şekilde olan çiftçilere yardımcı olmasını isteyen Tosuner çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi; “ Bu şekilde mağdur olan sadece Bafra’da 300 civarında çiftçi var. Tarım Bakanımız başta olmak üzere siyasetçilerimiz bu durumu düzeltmelidirler. Bu çiftçimiz için ciddi bir sorundur” ifadelerini kullandı.

Haber:Tarık Öksüz