Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, yeni hoca arayışlarının sürdüğünü söyledi.

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, yeni hoca arayışlarının sürdüğünü söyledi.

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, yeni hoca arayışlarının sürdüğünü, Samsunspor'un hedeflerinden dolayı camiada, teknik adamlar adına doğal bir baskı ortamı oluştuğunu belirtti. 

Nuri Asan Tesislerindeki basın toplantısında konuşanSamsunspor Başkanı İsmail Uyanık, yeni teknik direktör arayışlarına başladıklarını ifade ederek şöyle devam etti:  “Yeni hoca ile ilgiliYücel Uyar, Mustafa Aztopal, ben ve scout ekibindeki arkadaşlar ile Samsunspor A.Ş. Yönetim kurulundaki diğer arkadaşların da katkılarıyla çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda yeni hocayı saptayıp, mümkün olduğu kadar ilk maçımıza bu hocamızla çıkmak niyetindeyiz. Ama hoca bulma konusunda bir telaşımız yok. Tabii ki acelemiz var. Çünkü Yücel Uyar, teknik direktörlerin kurs hocası olmakla birlikte hiçbir şekilde eşofman giymeyeceğini, bunun yanlış anlamalara yol açacağını ve tehlikeli bir mecra olabileceğini baştan beri söylemişti. Dolayısıyla şu anda Samsunspor’un hocası yok” ifadelerini kullandı.


Başkan Uyanık, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:


Samsunspor’un sezon başında yolunu ayırdığı, kadroya almadığı oyuncular var. Bunlardan bir kısmı futbol ahlakına ve profesyonel liglerine yakışır bir şekilde kendilerine takımlar buldular. Samsunspor ile sulh bir şekilde yollarını ayırdılar. Bu arkadaşlar oynamadıkları sezona dair Samsunspor’dan para talep etmediler. Geçmiş dönemdeki alacaklarını aldılar. Bunlardan İrfan Başaran 50 bin TL’de bonservis ücreti getirerek gitti. Geri kalan arkadaşlarımızın bazıları kulüp bulamadılar veya bulmadılar. Bu arkadaşlar Canberk Dilaver ile uzlaşarak, 150 bin TL sözleşmesinden para verdik. Onu da sulh yoluyla feshettik. İshak Doğan, Abdulkadir Özgen ve Cenk Kaplan bu sene oynamadıkları sezonun paralarını almak için hukuk yolunu seçtiler. Bu arkadaşların toplam bizden talep edecekleri para 1.8 milyon TL’dir. Eğer bir takımda futbol oynarlarsa orada aldıkları parayı bu paradan düşmek zorundalar.”


Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan İsmail Uyanık, 1.5 yıl içerisinde 3 hoca değişikliği ile ilgili soruya, “İyi hocaları almaya çalışıyoruz. Özellikle geçen sene geçmiş sıkıntılardan dolayı Samsunspor algısı olumsuz bir seviyedeyken her hocayı ikna etmemiz mümkün değildi. Dolayısıyla bu lig hocalarını Samsunspor’a davet edebildik. Taner Taşkın hocamızda elinden gelen her şeyi ortaya koydu. Elinden geleni yaptı fakat anlaşamadık. Daha sonra İsmet Taşdemir geldi. O hocamızda geçen seneki dönemin Yalçın Koşukavak, İsmet Taşdemir ve Mehmet Altıparmak ile birlikte o günkü hoca piyasasında başarılı olarak addedilen 3 hocadan bir tanesiydi. Onlarla da başarılı olamadık. Bu sene herkesin ortak fikriyle veya yüzde 90 kabulü ile İrfan Buz hocamızı buraya davet ettik. İrfan hocamıza projemizi anlattık. O da bizi kırmadı ve geldi. Biz sıradan hocalar almıyoruz. Buraya geliyorlar buraya gelen her hoca ve futbolcu nedense kendi performansını gösteremez duruma geliyor. Aldığımız futbolcuların hiçbiri sıradan futbolcu değilken, o futbolcular bir müddet sonra oynayamaz hale geliyor. Bunların birkaç sebebini ben biliyorum. Bunlar aile içerisinde konuşulacak şeyler. Kol kırılır, yen içinde kalır. Ama onun dışındakileri ben size soruyorum. Buraya gelen bütün hocalar mı kötü? Samsunspor son 10 – 15 senede en fazla hoca değiştiren kulüplerden bir tanesi hale dönüşmüş durumda. Bunu bizim gibi hocasının arkasında durmaya çalışan bir yönetim tarzını benimsemiş insanların olduğu dönemde bile maalesef bu yönlendirmeyi değiştiremedik. Bunda biraz daha açıkçası yanlış bir algı yönetiminin gerek bizler tarafından gerekse şehir tarafından yanlış bir algıda olduğumuzu ve bu insanları hata yapmaya yönetecek baskıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Özellikle İrfan hoca kendi ayrılış öyküsünü anlatırken paylaştığı konulardan bir tanesi de bu baskıyı kaldıramadı” dedi.