Samsun'da kütüphane sayısı düşüyor

Samsun'da kütüphane sayısı düşüyor

Samsun'un en önemli sorunlarından olan kütüphaneler, her geçen yıl kapanıyor. TÜİK'den aldığımız veriler Samsun'da kütüphaneye verilen önemi ortaya çıkarıyor.

Samsun Büyükşehir olmasına rağmen kütüphane sorunu devam ediyor, Teknolojin her geçen gün artması sonucunda kütüphanelerinde iç dizaynı ve bulundurdukları imkanlarda aynı doğrultuda artıyor.

TÜİK'denSamsun verilerine baktığımız zaman kütüphaneye ve okumaya verilen değeri görüyoruz.

1995 'de Samsun'da bulunan kütüphane Sayısı 18, Kütüphaneleri kullananların  sayısı ‘da 456.175.

Bu rakamlar dönemin belediye başkanları sayesinde 2004 yılında kütüphane sayısı 21'e yükselirken kütüphane kullanıcı sayısı 567.208'e yükseliyor.

Samsunlu vatandaşlarda kütüphane kültürü tam anlamıyla oturmaya başlarken bir yıl sonra 2005'de kütüphane sayısı bir anda 14'de düşüyor kütüphane sayısı 14'e düşmesine rağmen kütüphane kullanıcı sayısı 710.909'a çıkıyor.

2005'den bu yana kütüphane kullanıcı sayısı her geçen yıl düşüşe geçiyor.

2018'yılında ise Kütüphane sayısı 16 iken kütüphane kullanıcı sayısı 432.175.

Samsun’da 2017 yılında yıkılan gazi kütüphanesi de Samsunda kütüphane sorununu 3 katladı, yapımı devam eden Samsun gazi kütüphanesi bu ay açılacağı söylenmişti. Ay sonuna gelmemize rağmen hala açılmadı.

Bu durum akıllarda onlarca soru getiriyor . Yapılan bu uygulama okuma sayısını düşürmeye yönelik bir oyun mu? Sorumluların o dönemlerde yaptığı yolsuzlukların sonucu mu? ve en önemlisi Samsun'da kütüphane sorunu çözülecek mi?Yeni yapılan gazi kütüphanesi Samsun’da ki kütüphane sorununun önüne geçecek mi?

Haber: Ahmet Altürk