Samsun'da santrale hayır mitingi düzenlendi

Samsun'da santrale hayır mitingi düzenlendi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Oltan Enerji'nin inşaatına başladığı Biyokütle Enerji Santrali'ne karşı düzenlenen 'Santrale Hayır' mitingi bugün saat 12.00'de düzenlendi. Mitingde, Çarşamba halkı referandum çağrısında bulundu.

Samsun haber:Samsun'unÇarşamba ilçesindeOltan Enerji'nin inşaatına başladığıBiyokütle Enerji Santrali'ne karşı düzenlenen 'Santrale Hayır' mitingi yapıldı.

'REFERANDUM ÇAĞRISI'

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde Oltan Köleoğlu Enerji tarafından inşaatı başlayan biyokütle enerji santraline tepki gösteren binlerce kişi,Çarşamba ilçe merkezinde Abdullahpaşa Meydanı’nda düzenlenen mitingde buluştu. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları (SAMKON) öncülüğünde gerçekleşen mitingde söz alan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Çarşamba Ovası’nda kurulan santrale isyan ederek, ‘Referandum istiyoruz’ diye haykırdılar.

Çarşamba’daki Abdullah Paşa Meydanı’ndaki mitingde kürsüye gelen sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin yaptıkları açıklamalar şöyle:

ÇARŞAMBALI TOPRAĞINA SAHİP ÇIKACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Çarşamba halkı topraklarına sahip çıktığı sürece bu santralin kurulamaz. Tarımsal sit alanı demek, tarım ürünü dışında hiçbir çalışmanın yapılamayacağı yer demektir. Burada vatandaşların yüzde 80’i tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. O santral Samsunlular, Çarşambalılar istemediği sürece oraya kurulmayacak.

SANTRALE 'DUR' DEYİN

CHP Samsun MilletvekiliNeslihan Hancıoğlu: Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade olamaz. Sizlerin teveccühü ve oylarıyla sizleri temsil yetkisine sahip olan Samsun Milletvekili arkadaşlarım, lütfen Çarşamba Ovası’na sahip çıkın, santrale dur deyin.

KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta: Santral konusu oldubittiye getiriliyor. Madem bu kadar faydalı bir tesis kuruluyor da, neden bir tören atma töreni ve vatandaş bilgilendirilmesi yapılmıyor. Bu havayı ve toprağı kaybettikten sonra, başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Bu tesis limana yakın bir noktaya yapılıyor çünkü ithal çöp gelecek. Dünyanın çöpü burada yakılacak.

ÇARŞAMBA OVASI KURBAN EDİLİYOR

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum; Bir an önce Çarşambalının sesini duyun ve bu yatırımı durdurun. Çarşambalılar bin bir güçlükle ziraattan elde ettikleri gelirle çocuklarının rızkını temin ediyor. Çarşamba Ovası yüzde 100 organik, yerli ve millidir. Bu verimli topraklar sanayiye ve sanayiciye kurban edilmektedir.

MİTİNGE YOĞUN KATILIM

Çarşamba’da ‘Santrale hayır’ mitingine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Eğercili Muhtarı Mehmet Kalebay, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve BBP'nin il ve ilçe örgütleri, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Özcan Çoluk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tekin Kara, Mimarlar Odası Başkan Vekili Selami Özçelik, EMO Başkanı Tarık Tarhan, DİSK, TEMA, Samsun Biyokütle Enerji Santrali'ne Hayır Grubu katıldı.