Eğitimde artırılmış gerçekliği kullanmanın zamanı geldi hatta geçiyor

Eğitimde artırılmış gerçekliği kullanmanın zamanı geldi hatta geçiyor

Endüstri 4.0 diye adlandırılan bir sürecin içerisindeyiz. Bu süreci hem toplum hem de eğitim dünyası olarak hangi düzeyde anlayabilmiş durumdayız. Bu çağın insanlığa sunduğu muazzam yenilik ve kolaylıklar var.

Bunlardan en önemlisi de, elbetteki Augmented Reality ( AR ) yani artırılmış gerçeklik teknolojisidir.

Eğitimde gerçekliğe olabildiğince yaklaşmayı sağlayan bu teknolojinin en dikkate değer olan bölümü şüphesiz ki kolay ulaşılabilir bir teknoloji olmasıdır. Yani günümüzde hemen herkeste cep telefonunun veya tabletlerin olması bu teknolojiyi tüm eğitimciler ve öğrenciler tarafından rahat ulaşılabilir bir konuma getirmektedir.

Medikal alan eğitimlerinden, teknik eğitime, fizik, kimya biyoloji, tarih ve coğrafyadan yabancı dil eğitimlerine kadar, eğitimin hemen bütün branşlarında sınırsız ufukları açan bu teknolojiye gözümüzü kapatmamamız büyük önem arzetmektedir.

Günümüzde, teorik eğitimin pratik ve görsel unsurlalar desteklenmesi zarureti ciddi anlamda mali külfet yükünü de beraberinde getirmektedir. Sürekli yenilenmesi ve güncellenmesi gereken bu uygulamaya dayalı, eğitim araç ve gereçleri temini çoğu zaman yeteri kadar sağlanamamakta ve eğitim tamamen teoriye dayalı bir şekilde sürdürülmek zorunda kalınmaktadır.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi, hem sınıf içerisinde, hem okul veya Üniversite dışında öğrenci tarafından evde aktif bir şekilde cep telefonu veya tabletle kullanılabilecek olması kalıcı öğrenem düzeyini artırmada ciddi fayda sağlayabilecektir.