Samsun'a pilot ilçe uygulaması geliyor!

Samsun'a pilot ilçe uygulaması geliyor!

Samsun'un Ladik ilçesi Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot ilçe oluyor.

Samsun Haber: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleşecek olanSıfır Atık Projesi ilk olarak Ankara veSamsun'unLadik ilçesinde uygulamaya koyulacak.

Çevre ve Şehircilik BakanıMurat Kurum konuya dair yaptığı açıklamada; ''Pilot ilçe olarak belirlediğimiz Ankara’nın Kızılcahamam ve Samsun’un Ladik ilçelerimizde yıl sonuna kadar bu uygulamaları kurmuş olacağız.

Gittiğimiz her şehirde, her ilçede başkanlarımızla ilçenin geneline ilişkin bu projeleri yürütüyoruz. Bu kapsamda TOKİ Başkanlığımız, bundan böyle hastaneler, okullar, konutlar başta olmak üzere inşa edeceği tüm projelerini sıfır atık sistemine göre yapacak. Vatandaşımızın hizmetine bu anlamda hazır bir şekilde sunacak. En büyük önceliğimiz atık oluşumuyla mücadeledir. Atık oluşumunun önlenmesi için ücretli poşet uygulamasına geçtik. Kullanımda yüzde 80 oranında azalma gördük.

Ekonomiye katlı sağlayacak

Hedefimiz yüzde 90 oranına kadar çıkarmak. 2021 yılında da zorunlu depozito uygulamamızı başlatacağız. Bu yıl inşallah şehirlerimizin meydanlarında göreceğiz. Meydandaki istasyonlarımızda geri dönüşüm malzemesi karşılığında otobüs bileti, kontör olarak teşvik edilecek. Atıklarımızı kayıp olarak değil, yeni bir değer, yeni bir kaynak olarak ele alıyoruz. Proje bu taraftan önemli. Bir taraftan doğayı koruyor, bir taraftan da ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.