Celil Sağır 'Futbol değil de aybaşı düşünülürse olmaz'

Celil Sağır 'Futbol değil de aybaşı düşünülürse olmaz'

Samsunspor'un eski futbolcusu Celil Sağır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda aybaşının değil aidiyet duygusunun ön planda olması gerektiğini söyledi.

Samsunspor Haber: Samsunspor'un 'imparator' lakaplı eski efsane futbolculardanCelil Sağır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dava adamlığı ve aidiyet duygusuna değindi. Sağır şu ifadeleri kullandı;
Futbolda kurumsallaşmak ve profesyonelleşmek derken yanına Amatör Ruhu koymak gerek arkadaş. Futbol sektörü azim ve ruhu da kapsar ki ondan dolayı her babayiğidin yapacağı bir şey değildir. Bizde ki eksiklik budur arkadaş.
Kulüpte çalışan işçi, memur, ,futbolcular ve idari heyet futbolu değil de ay başını düşünürse, bu kulüpten ne koparırsam kardır sözünü uygulamaya çalışırsa orada sıkıntı var demektir.

Herkesin aklında orada kendini sağlamlaştırmak var ise, bu aile olma duygusunu zedeler arkadaş. Amatör ruh, adanmışlık. Sorun Kulübümüzde bu. O ruhu verecek olanda Teknik ve idari heyettir. Uygulamaya koyacak olanda futbolcu karakteridir.

Kısacası skora odaklanan profesyonellik yerine Profesyonelce yönetilen Amatör Ruh başarıya uzanan yolda en önemli unsurdur arkadaş. Biz buna Aidiyet Duygusu da deriz, Dava Adamlığı da deriz arkadaş
Ölürken bile ruhuna dua okunur. Ruh o kadar önemlidir. Amatör ruhun yoksa bedenin sahada olmuş önemi yoktur arkadaş..