Samsun'da ulaşım ve Parkomata zam mı geliyor?

Samsun'da ulaşım ve Parkomata zam mı geliyor?

Samsun'da toplu taşıma ve parkomata zam yapılacağı iddia ediliyor.

Samsun Haber:Son dönemde su zammı nedeniyle eleştirilen Samsun Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma ve parkomata da zam hazırlığında olduğu iddia ediliyor.

11.10.2019 günü toplantıya davet edilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemindetoplu taşıma ücretleri ve parkomat ücret tarifesine dair gündem maddeleri olması iddiaları güçlendiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığının yazılı davetiyle toplantıya çağırılan UKOME gündeminde ayrıca 1,3 ve 4 nolu dolmuş hatlarının güzergah taleplerinin olduğu da ifade ediliyor. Bilindiği gibi bu dolmuş hatlarının güzergahlarınn uzatılmasına dair talepleri uzun süredir dile getiriliyordu.

FUAR CADDESİNE PARKOMAT GERİ DÖNEBİLİR

Gündemde yer alan bir diğer ilginç maddenin ise Fuar Caddesine tekrar parkomat getirilmesi talebinin incelenmesi olduğu belirtildi. Resmi davet mektubunda, bu konuda Şoförler ve Otomobilciler Odasının yazılı başvurusunun incelenmesi yer alıyor.

Bilindiği üzere Fuar Caddesindeki parkomat uygulaması, seçimlerden önce dönemin Büyükşehir Belediye BaşkanıZihni Şahin tarafından kaldırılmış ve Samsun'dan parkomatın kalkması için ilk adımın atıldığı biçiminde kamuoyuna duyurulmuştu.

Parkomat gelirlerinin bir bölümü, yüklenici tarafından Büyükşehir Belediyesi bütçesine aktarılıyor.

Haber:Kübra ÖKSÜZ

 ukome  samsun haber