Samsunspor - Manisa FK Maçının Teknik Analizi

Samsunspor - Manisa FK Maçının Teknik Analizi

Samsunspor'un Manisa FK ile 2-2 berabere kaldığı maçın teknik analizini sunuyoruz.

Samsun Haber: Manisa FK'yı istatistikleri üzerinden maçtan önce okumaya çalışmıştık ama ilk kez çıplak gözle seyrettik haliyle...

Adamlar çok çok iyi takım olmuşlar. Kesinlikle bu ligin üstündeler ve çok ekstrem bir durum olmazsa Keçiören'in topladığı puandan çok daha fazlasını toplayarak üst lige çıkarlar.
Bu tespit için daha erken denilebilir ama adamlar müthiş ışık verdiler. Maalesef bizim içinse sene başından beri sıkıntılar aynen devam ediyor. Hocamız kesinlikle taktiksel anlamda çok yetersiz...

Öte yandan kadro mühendisliği yine olmadı ve daha da ötesi bu futbol yönetiminin devre arasında da olayı düzeltebilecegini düşünemiyorum.

Maça geri dönersek ;

Futbolun artık matematikle olan basit ilişkisini tüm dünya biliyor ve bu ışıkta gelişiyor iken bizim de bunu merkeze alarak çıkarımlar yapmaya çalışmamız gerekiyor.

Şöyle ki, futbol sahasının her dilimine ayrı ayrı çalışan analiz temelli yaklaşımları kenarda tutsak dahi bütün oyunun ana kontrol noktası olan orta saha çoğunluğunu masaya yatıralım en azından. Manisa takımı orta sahadaki üç oyuncusu ile bizim iki buçuk kişiden oluşan orta sahamızı tam anlamıyla abondone etti. Ayrıca hem sağ çizgide hem de sol çizgide aynı üstünlüğü bize kabul ettirdi. Son olarak Serdar Deliktaş'ın sahte dokuz hamleleri ile savunmamızın önündeki sayısal üstünlüğünü iyice perçinledi.

Takımımız şablon olarak öndeki 4 oyuncusu ile arkadaki 6 oyuncusu bu kadar kopuk bir karakter gösterince de onlar sahanın her noktasında bizden kalabalık oldular ve oyunu istedikleri gibi yönettiler. Oyunu ağırlıklı olarak kendi birinci ve ikinci bölgesinde kabul eden takımlar karşısında çok belirgin ortaya çıkmayan bu durum Manisa FK gibi taktiksel olgunluğa ve lige göre daha üst kalite oyuncu grubuna sahip bir takım karşısında gerçeği çok sert biçimde yüzümüze çarptı.

Ancak hocaları İsmail Ertekin başta olmak üzere Manisa takımı rehavete kapıldı ve maçı kazandık havasına erken girdi. Biz de bu sayede senenin başından bu yana çeşitli tezahürlerini yaşadığımız gibi tesadüfi iki gol ile puanı aldık.

Bundan sonrasında bizim bu hoca ile çok farklı şeyler yaşayabileceğimizi düşünmüyorum. Herkesin zaten gördüğü, anladığı devrenin başında 3'lü savunmaya dönüşü; rakibin maçın başından beri gösterdiği hücum aksiyonlarına hiç bir mana yükleyememesi; oyuncu değişikleri vs gibi acemice işleri gördükten sonra iyice emin olduk buna.

Bizim oyuncu grubuna bir taktiksel dokunuş yapmak gerekirse, isimsiz bir teknik adam bulmamız gerekiyor.

Yoksa yine paralar harcanır oyuncular gelir oyuncular gider ama biz bir arpa boyu yol alamayız.

Eldeki malzemeyi bir hale yola koyacak; sistemsel bir çizgiye taşıyacak bir teknik adam şart. Geçtiğimiz yılda benzer bir sıkıntı yaşamıştık, bu sene de bu durum aynen devam ediyor. Tamam, Dilaver gibi Erkan Zengin gibi adam eksilten çizgi adamı almadın, o zaman eldeki oyunculara göre farklı bir paradigma üretip yeni bir şey denemek zorundasın. Hiç biri yoktu...

Bu futbolla 1 puan çok iyi sonuç oldu...