Mustafa Demir'den hayvan barınağı skandalına açıklama

Mustafa Demir'den hayvan barınağı skandalına açıklama

Samsun'da Bakıma Muhtaç Hayvan Barınağında çekildiği iddia edilen fotoğraflara Mustafa Demir'den açıklama geldi.

Samsun'da en önemli projelerden olanSamsun Büyükşehir Belediyesi Bakıma Muhtaç Hayvan Barınağı, bakıma muhtaç olan hayvanlara ev sahipliği yapan hayvan barınağı yeni çekildiği iddia edilen görüntüler soğuk duş etkisi uyandırdı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ile hayvan severler ayaklandı Büyükşehir Belediyesi büyük tepkilere karşı karşıya geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

HER CANLININ YAŞAM HAKKI VARDIR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir" Sevgili Samsunlular, değerli hayvanseverler... Sosyal medyada Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ndeki hayvanlara gerektiği gibi bakılmadığı, hatta kötü davranıldığı yönünde yanlı ve yanlış bilgilendirme yapılmaktadır. Halen devam eden yanlı ve yanlış bilgilendirmeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Hayvan Bakım Merkezi'nde böyle bir durum söz konusu değildir.

İçerisinde barındırdığı Kedi Kasabası, Mama Fabrikası, Hayvan Hastanesi, Evcil Hayvan Mezarlığı ve Sokak Hayvanları Yaşam Alanları Kompleksi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, ülke genelinde 'Örnek Proje' olarak gösterilmiştir.

Oluşturduğumuz Hayvan Bakım Kampüsü, herkes tarafından takdirle karşılanmıştır. 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Samsun ilinde görev yapan 47 farklı sivil toplum örgütü ve hayvan sever gönüllüler, Hayvan Bakım Merkezi'ne davet edilmiştir.

Alan içerisinde yapılan ve yapılma aşamasında olan bölümler konuklara gösterilmiş, inşaat halindeki postoperatif alanımız gezdirilmiş, fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Gezi sırasında, hastalıklı olan ve anesteziye alınmış bazı hayvanlar, bilgimiz dahilinde katılımcılar tarafından görüntülenmiştir.

Sabitlenmiş ve anesteziye alinmayi bekleyen hayvanların bu görüntüleri bugün sosyal medyada tamamen olumsuz ve aleyhte şekilde kullanılmıştır.

Bu görüntülerin olumsuz algı oluşturmak için kullanılması kabul edilemez bir durumdur. Tamamen asılsız bu görüntülerin sahipsiz, bakıma muhtaç ve sokak hayvanlarına zarar vereceği unutulmamalıdır.

Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, 'Her canlının yaşam hakkı vardır' ilkesiyle hareket ettiğimizin bilinmesini isteriz. Türkiye'de örnek gösterilen Hayvan Bakım Merkezi'mizdeki tüm çalışmalarımız da bu ilke doğrultusunda devam etmektedir.

Haber: Ahmet Altürk