Manisa FK'yı Tanıyalım: Bu Manisa Başka Manisa

Manisa FK'yı Tanıyalım: Bu Manisa Başka Manisa

Samsunspor'un hem ligdeki en önemli rakibi hem de cumartesi günkü maçtaki rakibi olan Manisa FK'yı sizler için araştırdık.

Manisa Futbol Kulübü, bu adı sezon başında aldı. Aslında bu takımın adı Manisa Büyükşehir Belediyespor’du. 1994 yılında bu isimle kurulan kulüp, geçen sezon grubunu ilk 6’da bitirmiş ve Play Off oynamıştı. Ancak Play Off eşleşmesinde Karagümrük’e kaybetmişlerdi.

Türk fubolunun yakından tanıdığı ve 2000’li yıllarda piyasaya çıkıp, Samsunspor’un hem Süper Lig’de hem de Birinci Lig’de uzun yıllar rakibi olan esas Manisaspor ise, geçen sezon Samsunspor’la aynı grupta yer almış ve bize 4-0 ve 2-1 mağlup olmuştu. O Manisaspor, şehir tarafından yüksek borçları nedeniyle gözden çıkarılmış durumda ve şu aralar 3. Lig’de mücadele ediyor. İşin doğrusu Manisalıların eskisine ilgi gösterdikleri pek söylenemezdi; yenisi için de aynı durum geçerli görünüyor. Yine de şehir değilse bile Manisalı politikacı ve iş adamları borçsuz bir kulüp olan Manisa Bş. Bld. Spor’u sahiplenmiş görünüyorlar. Bahsettiğimiz üzere kulübün adı değiştirildi ve yüksek bir bütçe oluşturularak pahalı transferler yapıldı.

Ligin iddialı takımlarından birisi olan Manisa FK’yı tecrübeli teknik adam İsmail Ertekin çalıştırıyor. Geçen sezon Sakaryaspor’un başında rakibimiz olan Ertekin’i geçmiş yıllarda şampiyonluklar yaşadığı Balıkesirspor’dan da hatırlıyoruz.

Manisa FK’da tanıdık iki isim de forma giyiyor. Bunlardan birisi birkaç yıldır orada olan Mehmet Yılmaz. Samunspor altyapısında yetişen genç oyuncu burada profesyonel olduktan sonra forma şansı bulamamış ve ayrılmıştı. Ayrıca 2010-11 sezonundaki şampiyonlukta payı olan, ertesi sene Süper lig kadrosunda da yarım sezon bulunan Dilaver Güçlü de Manisa ekibinde.

İsmail Ertekin ve Dilaver Güçlü gibi geçtiğimiz sezonlarda Sakaryaspor için mücadele eden Oğuz Kocabal ve Ferhat Yazgan da Manisa’ya gelenler arasında. Birinci Lig’in gözde golcülerinden birisi olan ve Gaziantep Bş. Bld. İle özdeşleşen Serdar Deliktaş rakibin en önemli kozu olarak görünüyor. Kaleci Ömer Kahveci ile birlikte Taha Can Velioğlu, Zahit Fındık ve geçen hafta ciddi bir sakatlık geçiren Volkan Okumak gibi isimler de dikkat çeken oyuncular arasında yer alıyor.