Samsun hayvan barınağında skandal

Samsun hayvan barınağında skandal

'4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' nde dünya hayvanlar için seferber olmuşken Samsun Büyükşehir Belediyesi ise skandala imza attı.

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen hayvanseverler, Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturdular ve4 Ekim Hayvanları Koruma

Günü ilan edildi. Türkiye'de de her yıl 4 Ekimde Hayvanları Koruma Günü'nü kutlanıyor. Bu önemli günde Samsun'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağındaki görüntüler ise şoka uğrattı.

Samsun'da en önemli projelerden olanSamsun Büyükşehir Belediyesi Bakıma Muhtaç Hayvan Barınağı büyük ilgi görüyordu. Bakıma muhtaç olan hayvanlara ev sahipliği yapan hayvan barınağı Türkiye genelinde örnek proje olmaya hak kazanmıştı. Ancak, barınakta yeni çekildiği iddia edilen görüntüler soğuk duş etkisi uyandırdı.

BÖYLE BİR VİCDAN YOK

Hayvan sever Enes Aydın konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı" Barınak diyerekten resmen hücrede tutulup üstüne zincirlenmişler. Bu resmen ölümlerini beklemek. Böyle bir anlayış, böyle bir vicdan yok. Samsun hayvan barınağındaki bu zulme sessiz kalınmamalıdır."

İşte Samsun Hayvan Barınağı’ndan çekildiği iddia edilen o görüntüler;

Haber: Ahmet Altürk