Samsun'da yaya güvenliği nöbeti

Samsun'da yaya güvenliği nöbeti

Samsun'da 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' etkinliği kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirildi.

Samsun'da 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' etkinliği protokolün katılımıyla yapıldı. Etkinliğe katılan Vali Vekili Hasan Öztürk, 'Yaya öncelikli trafik farkındalığını artırmak istiyoruz' dedi.

Vali Vekili Hasan Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Güven, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' sloganıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

'Yayalar ve sürücüler çok hassas olmalı'

Yaya geçitlerinde hem yayanın hem de sürücünün kontrollü olması gerektiğini ifade eden Vali Vekili Öztürk açıklamasını, 'Araç duruyor, duran araç önünden vatandaş geçerken diğer araç bazen durmuyor veya yayayı görmüyor. Müessif hadiseler olabiliyor. Onun için hem yayaların hem sürücülerin bu konuya hassasiyetle üzerinde durmalarını istiyoruz. İlde belirli noktalar belirlendi, yaya öncelikli trafik geçişi sağladığımız yerler belediye tarafından işaretlendi. Bulunduğumuz nokta bunlardan birisi. Burada biz hem yayaları hem sürücüleri uyarmayı istiyoruz. Çünkü dediğimiz gibi öncelik hayatın' şeklinde sözlerini noktaladı.

Gazi Parkı önünden yine öğrenciler ve kolluk kuvvetleriyle birlikte karşıya geçen Hasan Öztürk, Ömer Urhal, İbrahim Güven ve Mustafa Demir, vatandaşlara ve öğrencilere broşür dağıtarak etkinlikten ayrıldılar.

Etkinliğe ayrıca, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.