Çok önemli galibiyet

Çok önemli galibiyet

Sercan Bayram'ın kaleminden...

Samsun Haber: Yazıma başlarken ilk değinmek istediğim konu 'yayın' meselesi. Geçen hafta kendi sahamızda oynadığımız TİY maçı sırasında yaşanan teknik sorunlar, birçok taraftarımızın 'haklı olarak' eleştirisine neden olmuştu. Ancak bu hafta yapılan yayının daha stabil ve kaliteli olduğuna şahit olmak herkesi mutlu etti. Ayrıca, kulübün geçen haftaki yayında sorun yaşayan taraftarlara Afjet Afyonspor maçı için ücretsiz şifre vermesi de gerçekten takdir edilecek bir hareket.

Maça gelecek olursak, ilk başta her şeyi bir kenara bırakıp alınan galibiyete sevinmek gerekiyor. Bunun nedeni takımın oynadığı mükemmel oyun ve çok gollü alabildiğimiz bir galibiyet değil elbette. Ancak Manisa FK ile oynayacağımız liderlik maçı öncesi, Afyon deplasmanından üç puanla dönmek hayati bir önem arz ediyordu. Hani '1-0 olsun, bizim olsun' diyeceğimiz maçlardan bir tanesiydi, öyle de oldu çok şükür. Ancak maçın öncesinde Manisa FK'nın Sarıyer'i mağlup edip, maç fazlasıyla da olsa puan farkını beşe çıkarması stres dolu bir akşam yaşayacağımızın habercisiydi.

Samsunsporumuz'u değerlendirmeye kaleci Nurullah Arslan'dan başlamak istiyorum. İrfan hocanın sezona onunla başlamasının bazı nedenleri olduğunu yavaş yavaş görmeye başladık. Ancak henüz daha çok erken bazı şeyler için. Yine de özellikle yan toplardaki başarısı ve cesareti takdire şayan. Cepheden gelen toplara da gayet doğru müdahele ediyor. Ayaklarını da oldukça iyi kullanması, boyu ve fiziksel yeterliliği gerçekten onun için büyük avantaj oluşturuyor. İnşallah kazanacağı tecrübeyle yıllarca kalemizi koruyacak bir eldiven olacaktır.