Salih Zeki Murzioğlu'ndan faiz indirimi açıklaması

Salih Zeki Murzioğlu'ndan faiz indirimi açıklaması

Samsun TSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun Haber: Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Merkez Bankasının faiz indirimine dikkat çekerek, 'Faiz indiriminin tüm bankalara yansımasını arzu ediyoruz' dedi.

Toplantıda Yönetim Kurulu BaşkanıSalih Zeki Murzioğlu, yürüttükleri çalışmalar ve gündeme ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

'Ötelenen yatırımlar yeniden uygulamaya alınsın'

Aynı çalışma kapsamında Çekya Prag'a 20 kişilik bir heyetle ziyarette bulunarak, Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Prag Ticaret Müşaviri Abdullah Acar'a nezaket ziyaretleri yaptıklarını hatırlatan Salih Zeki Murzioğlu, 'Projenin önemli amaçlarından biri olan Çekya ile iş birliğinin güçlendirmesi amacına istinaden, proje ortağımız olan Çek Ticaret Odası'na iş birliği toplantısı gerçekleştirdik. Çek-Türk Müşterek Ticaret Odasıyla yapmış olduğumuz toplantıda ise iki oda arasında işbirliği imkânları üzerine istişarelerde bulunduk. Ziyaretimiz vesilesiyle Prag'da düzenlenen For Arch İnşaat ve Mimarlık Fuarına katılarak ikili iş görüşmelerine iştirak ettik' diye konuştu.

Başkan Murzioğlu, geçen günlerde Merkez Bankasının uyguladığı faiz indirimi kararına da değinerek, 'Faiz indiriminin tüm bankalara yansımasını arzu ediyoruz. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu konuda yapmış olduğu açıklamaya tümüyle katılıyoruz. Temennimiz, faiz oranları sebebiyle ötelenen yatırımların yeniden uygulamaya alınmasıdır' açıklamasını yaptı.