Samsunspor'un Fatsa Belediyespor Maçı Analizi

Samsunspor'un Fatsa Belediyespor Maçı Analizi

Samsunspor, Türkiye Kupası'nda Fatsa Belediyespor engelini 4-0 ile geçerken her açıdan güzel bir deplasman yaşadı.

Türkiye Kupası'nda deplasmandaFatsa Belediyespor ile karşı karşıya gelenSamsunspor sahadan 4-0'lık net bir skorla ayrılırken her anlamda kazançlı ve güzel bir deplasman yaşadı. Her şeyden önce Samsunspor için olabilecek en yakın deplasmanlardan birisiydi. Samsun'a sadece 110 km mesafede bulunan Fatsa'da oynanacak olan maç için bu nedenle öncesinde bir deplasman ve otel sorunu olmadı. Bunun ötesinde Samsunspor sempatisinin olduğu bir ilçe olması maçın herhangi bir gerginlikten uzak, dostluk içinde oynanmasını da sağladı. 

Samsunspor müsabakaya beklenen kadro ile çıktı. Haberimizde de ifade ettiğimiz kadro, bir rotasyon kadrosuydu. Buna göre kalede Ahmet, savunmada Enes İslam, Nuri, Ercan, Ramazan, orta alanda Oğuz, Bünyamin Cesur, Samed Hakan, hücum hattında ise Samet Asatekin, Atabey ve Onur Eriş tertibi vardı sahada. 

İlk yarım saat yine Samsunspor'un kontrolünde bir oyun varsa da oyuncuların maç eksiğinin de etkisiyle net pozisyon sıkıntısı yaşandı. Sonrasında oyuna iyice ağırlığını koyan kırmızı beyazlılar, devrenin bitimine yakın art arda 2 gol bulurken gollerin altında Atabey'in imzası vardı. 

Soyunma odasına bu üstünlükle giden Samsunspor, ikinci devre daha da hakim bir oyun oynadı. Rakibiyle arasında sadece güç değil kondisyon farkı da olan Samsunspor, oyunun son bölümlerinde önce art arda pozisyonlar kaçırdı ardından ise goller buldu. Oğuz Gürbulak ile farkı açan kırmızı beyazlı ekip, bir de penaltı kaçırdı. Penaltıda topun başına geçen Onur Eriş topu direğe nişanladı. Maç boyunca vasatı aşamayan Onur, bu şekilde devam ederse forma yüzü göremez gibi duruyor. Son dakikalara girerken oyuna sonradan giren isimlerden birisi olan Ahmethan farkı 4'e taşıdı. 

Maçta öne çıkan isim olarak kaptan Ercan'ı söyleyebiliriz. Yaklaşık bir yıldır resmi maçı olmayan ve ağır bir sakatlıktan çıkan Ercan, çok kritik müdahaleleri ile dikkat çekti. 

Özetle, Samsunspor güle oynaya bir galibiyet elde ederken, rakibiyle arasında ciddi bir sıklet farkı olduğunu da göstermiş oldu.