Vizyon

Vizyon

Sercan Bayram'ın kaleminden...

Futbol geniş kitleleri peşinden sürükleyen, her yaşta insanın ilgiyle takip ettiği eşsiz bir serüven. Günümüzde birçok insan futbolun romantik olan tarafıyla ilgilense de, son yıllarda “endüstriyel futbol” kavramı gündem olmuş durumda. Bu da bizlere futbolun sadece sahada oynanan değil, saha dışı faktörlerin de çok önemli yer tuttuğu bir oyun olduğunu gösteriyor. 

Ancak bütün bu kavramları “Türk Futbolu” çerçevesinde ele alırsak gelişmiş liglerin çok gerisinde kaldığımızı da görüyoruz maalesef.

Türkiye’de en fazla bütçeye sahip olan kulüplerin bile banka destekleriyle ayakta kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Yalnız her takım böyle şanslı olmuyor. Köklü olarak nitelendirdiğimiz birçok camia en dibe demir atmış durumda. Süper Lig şampiyonluğu yaşamış Bursaspor bile aşırı fazla bir borç yüküyle alt lige düştü. Bunun dışında Erzurumspor, Malatyaspor, Manisaspor, Mersin İdman Yurdu, Bucaspor, Göztepe, Gaziantepspor gibi takımlar yok olup gittiler. Belediye destekli proje takımları her lig kategorisinde boy göstermekte. Direkt belediye kulübü olmasa bile arması, adı ve renkleri değişen birçok takım da mevcut.