Anıt Park artık 'Dumansız Hava Sahası' ilan edildi

Anıt Park artık 'Dumansız Hava Sahası' ilan edildi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Anıt Park'ın 'Dumansız Hava Sahası' ilan edildiğini duyurdu.

ValiOsman Kaymak, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kararı ile dumansız hava sahası ilan edilen, Samsun'un sembolü Atatürk Anıtı’nın da içinde yer aldığıAnıt Park’ta projenin duyurusunu gerçekleştirdi.

Güzel örnekler ortaya koyduk

 Samsun Valisi Osman Kaymak, “Anıt Park'ı, dumansız hava sahası olarak ilan ediyoruz. Bu karar nerden çıktı ona bakalım. Türkiye’de uyuşturucu maalesef gençliğimizin başının belası, illeti. Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Bizim Valilik emrinde olan uyuşturucu ile mücadele komisyonumuz var. Bütün kamu kurumları üye olarak ayda bir toplanıp ilimizdeki uyuşturucu ile mücadele konularını değerlendiriyoruz. Komisyonun bir önerisi olarak insanların sigara içmesini önlemek, özendirmeyi azaltmak ve güzel örnekleri ortaya koymayı hedefledik. Bu anlamda sigara içilmeyen dumansız park gündeme geldi.” açıklamasında bulundu.

 

Samsunlu vatandaşlar anlayışlı olsun

Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı, ilk meşalenin yakıldığı, Atamızın heykelinin olduğu Anıt Parkın dumansız hava sahası olarak ilan ettiklerini belirten Osman Kaymak, “Bu konuda da bütün Samsunlu vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Uyuşturucu sigara alışkanlığından geçiyor. Sigara içmekle gençler uyuşturucuya başlıyorlar. Çocuk parkta bir sigara içeni gördüğü zaman ona özeniyor. Bu özendirmeyi kaldırma anlamında bu projeyi anlamlı buluyorum. Bu anlamda çocuklarımızın geleceği için Samsunlu vatandaşlarımızın bu projeyi destekleyeceklerine inanıyorum. Her şeyi çocuklarımız için yapıyoruz. Onları bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz.” dedi.