Otizmli çocuklar nasıl beslenmeli?

Otizmli çocuklar nasıl beslenmeli?

VM Medical Park Samsun Hastanesi'ndenUzman Diyetisyen Mine Özkazanç Akren 'Otizmli Çocuklar Nasıl Beslenmeli?' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Uzm. Dyt.Mine Özkazanç Akren, Emineller Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi velilerinin ve halkın katıldığı “Otizmli Çocuklar ve Beslenme” konulu toplantı yaptı.

Toplantıda bilgilendirmelerde bulunan Akren, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, “Otizmli çocuklarda, besin seçiciliği, yeme davranışı bozukluğu veya bağırsak hareketlerindeki düzensizliğe bağlı olarak besin öğesi eksiklikleri, kontrolsüz kilo artışı veya kabızlık gibi şikayetler ile sıklık ile karşılaşılır. Bu noktada biz diyetisyenlere düşen ilk ve en önemli görev; bakımı ile ilgilenen aile bireylerinin doğru beslenme konusunda eğitimini sağlamaktır. Aile ile yapılan eğitimlerden sonra, özel eğitim merkezleri ile koordineli çalışarak, çocuğun sınırlı besin repertuarını geliştirecek beslenme tedavileri oluşturulması, bireye özgü tedavi protokollerinin oluşturulması gerekmektedir” şeklinde açıklama yaptı.