Samsun'un çok borcu var! Durum parlak değil

Samsun'un çok borcu var! Durum parlak değil

İki ay önce Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine getirilen İlhan Bayram, Samsun ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İki ay önce Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'nde göreve başlayan İlhan BayramSamsun ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 İlhan Bayram ;“Burası su konusunda sıkıntılı bir yer değil, barajları var. Yeni bir baraj daha yapılıyor. Yönetimi daha teknolojik ve fonksiyonel hale getirmeye çalışıyoruz. Kocaeli’deki gibi bir masada oturup bütün Kocaeli’yi idare et. Burada öyle yapamazsın. Ama geliştireceğiz. 5 sene sonra Kocaeli’den de iyi olabilir burası” açıklamasında bulundu.

Samsun'un maddi durumu parlak değil

İlhan Bayram, Samsun'un eksiklerini dile getirerek şöyle söyledi: "Burada yapacağımız bir şeyi konuşurken, "Biz, Kocaeli'de şöyle yapmıştık" diye söylüyorum. Samsun'da da güzel işler yapılıyor ancak Samsun, Kocaeli ayarında değil, teknolojisi o seviyede değil. Kocaeli'de beton asfaltı olmayan köy yolu yoktu. Burada 950 tane köy var. İnsanlar yetişememiş. 5 senede 950 köyün yolunu olması gerektiği gibi yapacağız. Burası su konusunda sıkıntılı bir yer değil, barajları var. Kocaeli'deki gibi bir masada oturup bütün Kocaeli'yi idare et. Burada öyle yapamazsın. Buranın çok borcu var. Maddi durumu çok parlak bir il değil. Burada büyükşehirin aylık geliri İSU'nun aylık tahsilatının yarısı. Düşünün burası da büyükşehir. 1 milyon 300 bin nüfusu var ve Kocaeli'den daha çok yatırıma ihtiyacı var." dedi.