Samsunspor, 2023'e Kadar Yılport! 

Samsunspor, 2023'e Kadar Yılport! 

Samsunspor Kulübünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Federasyonu, kulübün adının 2022-23 sezonu sonuna kadar Yılport Samsunspor olmasını onayladı. 

Samsunspor Kulübü resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre TFF, kulübün adının 2022-23 sezonu sonuna kadar Yılport Samsunspor olmasını onayladı. Açıklamanın tam metni şu şekilde: 

"Kulübümüzün lige katılım ismi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuru onaylandı. Samsunspor'un ismi 2022-23 sezonu sonuna kadar 'Yılport Samsunspor' oldu.

Kulübümüzün TFF'ye lige katılım ismi için yaptığı başvuru onaylandı.TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 


Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Başkanlığı, 23.08.2019 tarihli yazısıyla federasyonumuza başvurarak Yılport Holding Anonim Şirketi ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesi gereğince, kulübün tüzel kişiliğinin baki kalması kaydıyla 2022-23 sezonu sonuna kadar federasyonumuz nezdinde liglere katılım isminin 'Yılport Samsunspor' olarak kayıtlarda yer almasını talep etmiştir. Dosya evrakının incelenmesi neticesinde, gerekli evrakın federasyonumuza iletildiği görülmüş olup,Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.'nin 2022-23 sezonu sonuna kadar müsabakalara 'Yılport Samsunspor' ismi ile katılmasının kabulüne, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 09.09.2019 tarih ve 11 sayılı toplantısında karar verilmiştir."