Atakumla ilgili o iddialar da iftira çıktı

Atakumla ilgili o iddialar da iftira çıktı

30 Nisan 2019 tarihinde kurulan Atakum Sanat Kültür Turizm Yönetim Organizasyon Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 mayıs tarihinden bu yana Belediyenin öz malı. Cemil Deveci'ye atılan iftiralar tek tek çürüyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yeğenine belediye şirketi kurdurtup belediyenin kaynaklarının da buraya aktarıldığı yönündeki iddialar da iftira çıktı. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediyeye yük olmamak için kendi cebinden 25 bin TL harcayıpAtakum Sanat Kültür Turizm Yönetim Organizasyon Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurdu. Sonrasında şirketi Atakum Belediyesi'ne 9 mayıs tarihinde hibe etti.

Yani aslında belediye kaynaklarının aktarıldığı iftirası atılan şirketin zaten 9 mayıs tarihinden bu yana belediyeye ait olduğu ortaya çıktı.

Bu şirketin tüm sermayesini belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan kendisinin ödediğini ve sonrasında da şirketin 9 mayıs Atakum Belediyesi’ne hibe edildiğini açıklayan Atakum Belediyesi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre; "Buradaki 25 Bin TL Başkanımız Cemil Deveci tarafından karşılanmıştır. ŞirketTicaret Sicil Gazetesi'nde yayınladığı bu tarihin hemen ardından, 9 Mayıs tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde görüldüğü üzere, 9 Mayıs tarihinde Atakum Belediye Başkanlığı’na hibe ile devredilmiş, Berk Altunkılıç’ın tüm yetkileri alınmış ve tüm yetki ve sorumluluk Belediye Başkanı olarak Cemil Deveci’ye, şirket müdürü olarak da Erkan Sağlık’a devredilmiştir. Yapılan algı operasyonlarında anlatıldığı gibi, hiçbir usulsüzlük yoktur.Berk Altunkılıç’ın şirket kuruluşu dışında, yetki, sorumluluk ve bağı da yoktur. Arada geçen süre içerisinde şirket faal olarak çalışmamış, belediyemize devrinden sonra faaliyetlerine başlamıştır"