Samsun'da bir garip olay

Samsun'da bir garip olay

Samsun'un Çatalarmut Mahallesi Doğu Türkü sokakta ikamet edenler bir Karadeniz fıkrasının içinde yaşıyor.

Samsun'unÇatalarmut Mahallesi'ndeDoğu Türkü Sokak'ta yaşayan insanlara göre evlerine gidip gelmelerini de sağlayan bir sokak var. Bu sokak da Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan sokak tabelası var. Sokak lambası, elektrik, su ve kanalizasyon altyapısının bulunduğu sokakta yaşayanların tek eksiği doğalgaz. ÇünküSAMGAZ'a göre Doğu Türkü Sokak aslında yok.

Yıllardır fatura ödedikleri elektrik ve su hizmeti aldıkları, adreslerine postalanan gönderilerin ellerine ulaştığı sokaktan burada yaşayan insalar da şüphe etmeye başladı. Akıllarındaki soru şu; "Acaba gerçekten bu sokak burada yok mu? Biz hayal mi görüyoruz?"

Üstelik burada ikamet eden insanların evleri kaçak değil imarlı tapulu. Zaten belediye nazım imar planlarında da sokak gözüküyor. Ancak, bunlara rağmen SAMGAZ burada sokak olduğuna inanmak istemiyor ve vatandaşlara doğalgaz hizmeti götürmemekte kararlı.

Böyle bir sokak yok 

Son 6 aydır, günlerini doğalgaz rahatlığına kavuşmak için verdiği mücadele ile geçiren sokak sakiniAhmet Sarı; " Bizim sokağımız yıllar önce Doğu Türkü geçidi idi. Ama sonradan Doğu Türkü Sokak adını aldı. Belediye planlarında Doğu Türkü Sokak olarak geçmesine rağmen başvurduğumuz makamlar bize buranın yürüyüş yolu olarak geçit olarak gözüktüğünü söylüyor. Ama burası araç trafiğinin olduğu, sokak lambalarının bulunduğu doğalgaz altyapısı hariç her türlü hizmetin verildiği bir sokak. Zaten belediye sokağa astığı tabela ile de buranın sokak olduğunu kanıtlıyor. Ama SAMGAZ bize
'Böyle bir sokak yok' diyor. Ben de konuyu belediye ile çözmeye çalışıyorum. Önce bu konuyu meclis gündemine taşımaya orada imar konusunda çözüme kavuşturmaya uğraşıyorum. Bu benim için artık bir uğraşa dönüştü. Kafamda hep bu mesele var. Ama kış yaklaşıyor. Odun kömür ile ısınmaya çalışmak istemiyorum. Bizler için de oldukça zor bir durum" dedi.

Haber:Kübra ÖKSÜZ