Polislerden film senaryosu gibi operasyon

Polislerden film senaryosu gibi operasyon

Amasya merkezli aralarından Samsun'un da olduğu iller arasında dolandırıcılık şebekesi çökertildi.

Amasya veMerzifon Asayiş Şubesi ekipleri, aralarındanSamsun'un da olduğu 6 kişilik dolandırıcılık şebekesini leblebici ve simitçi kılığına girerek 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucueş zamanlı şafak operasyonuyla yakaladı.

SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz Nisan ayında telefonda kendisini savcı olarak tanıtarak 88 yaşındaki N.Ç.’yi çeşitli tarihlerde 7 kez dolandıran ve 200 bin TL değerinde parasını, 230 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyasını poşet içerisinde alan İ.F. ve M.T, bahçıvan operasyonu kapsamında Merzifon ilçesi Ticaret Parkı'nda suçüstü yakalanmış ve mahkemece tutuklanmıştı.

Samsun'da kaç şebeke üyesi yakalandıSamsun Haberlerinin gündeminde yer aldı.

4 AY BOYUNCA TAKİP ETTİLER

Diğer şebeke üyelerinin tespiti amacıyla 4 ay boyunca Amasya Asayiş Şube Müdürlüğü ve Merzifon Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin teknik çalışmaları ve simitçi, leblebici kılığına girerek yaptıkları fiziki takip neticesinde 2’si Samsun, 3’ü ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ikamet eden 5 şebeke üyesi tespit edildi.

 EŞ ZAMANLI ŞAFAK OPERASYONU

Eş zamanlı yapılan şafak operasyonunda 5 zanlı yakalanırken, ikametlerinde yapılan aramalarda suçta kullanıldığı değerlendirilen birçok telefon ve GSM hattı ile 1 adet telsiz ele geçirildi.

Yakalanarak Amasya’ya getirilen F.K., H.T., B.B. ve Ö.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.