Samsun'un Ömer'i kim olacak?

Samsun'un Ömer'i kim olacak?

Başkan Erdoğan, teşkilatlarda göreve getirilecek isimler için: 'Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer'i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın.' Dedi. Peki Samsun'un Ömer'i kim olacak?

Yerel seçim sonuçları Türkiye siyasetinde yeni bir şekillenmeyi beraberinde getirdi. Yaşanan sürecin ardından AK Parti 3 yılda bir yaptığı kongresini 1 yıl öne çekti ve kongre sürecini 7 Eylül'de başlatma kararı aldı. AK Parti'nin 7 Ekim'de başlayacak 7'inci olağan kongre süreci ile birlikte teşkilatlardaki değişim takvimi de işlemeye başlayacak. Teşkilatlarda göreve getirilecek isimler için parti yönetimine talimat veren Başkan Erdoğan, adalet timsali İslam halifesi Hz. Ömer'i kastederek "Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın." dedi.

Recep Tayip Erdoğan illerin Ömerlerinin belirlenmesi için de “Yerel seçimlerdeki adaylıklar sırasında bir havuz oluşturduk. Bu arkadaşlara teklif götüreceğiz" dedi.

Bunun üzerine Samsun’da Ömer olarak hangi ismin öne çıkacağı tartışılmaya başladı.

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM BAŞLAMIŞTI

AK Parti'de teşkilat içi değişimler Canik ve Yakakent İlçeleri ile başlamıştı. Yakakent ve Canik ilçe başkanlarının ve yönetimlerinin istifaları alındı.

AKSU DEVAM EDECEK Mİ?

AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu'nun göreve devam etmek istediği ve bu yüzden aday adaylık başvurusu yapacağı belirtiliyor.

HABER: AHMET ALTÜRK