Samsun'da 41 milyonluk yatırım durdu o bina atıl kaldı

Samsun'da 41 milyonluk yatırım durdu o bina atıl kaldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekkeköy ilçesine yapılacak 41 milyon 500 milyon TL tutarındaki Bilim ve Teknoloji Merkezi projesinden TÜBİTAK vazgeçti. Yarım kalan inşaat da atıl duruma düştü.

Samsun Haber- TÜBITAK desteğiyle geçen yıl dönemin TÜBITAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbasak ileSamsun Büyüksehir Belediye Baskanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında imzalanan protokol sonucu hayata geçirilen ve Samsun-Ordu Karayolu Gelemen mevkisinde bulunan 12 bin metrekare alana inşa edilecek olan ’Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum’ projesinden vaz geçildi. Yarım kalan inşaat da atıl duruma düştü.

Projenin 22 milyon 500 bin TL’lik inşaat maliyetini Samsun Büyükşehir Belediyesi, 19 milyon TL tutarındaki sergi ve deney üniteleri ise TÜBİTAK tarafından karşılanacaktı.


TÜBİTAK, Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da ‘Proje iptal edildi. Paramız cebimizde kaldı” sözleri ile Samsun’a kötü haberi verdi.
Mandal iptal sebebini şu sözlerle açıkladı; “Yerin bulunduğu noktanın tercihi sıkıntılıydı. Ama biz onu da kabul ettik. Defalarca yazı yazdık Samsun Büyükşehir Belediyesine sonunda iptal ettik”